Suceava: Cavalerii şi-au încrucişat săbiile în Cetatea de Scaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cavalerii şi-au încrucişat săbiile în Cetatea de Scaun
Suceava: Cavalerii şi-au încrucişat săbiile în Cetatea de Scaun

Sute de suceveni şi turişti din ţară sau străinătate au apreciat programul Festivalului Medieval, care se încheie mâine.

Sutele de suceveni şi turişti care au participat aseară la manifestările incluse în Festivalul Medieval  s-au simţit din nou copii. Deşi spectacolele de teatru istoric au început pe scena din curtea interioară a Cetăţii Sucevei încă de duminica trecută, abia aseară a avut loc deschiderea oficială a festivalului.

Vizitatorii au reuşit, pentru câteva ore, să se rupă de realităţile cotidiene şi să se întoarcă în decorul vieţii de altădată a Cetăţii de Scaun. Călătoria în timp a fost posibilă graţie profesionalismului şi dăruirii cavalerilor şi domniţelor. „Este atât de frumos încât, dacă ar fi fost undeva un stand cu haine de închiriat, aş fi plătit ca să fiu şi eu îmbracat ca un cavaler. Cred că fiecare dintre noi păstrează, din poveştile copilăriei, dorinţa de a purta o luptă dreaptă cu un paloş în mână“, a declarat Sebastian Vasilniuc, un funcţionar din municipiul Suceava. Ziua de ieri a început în curtea interioară a Cetăţii Sucevei cu spectacolul pentru copii „Sarea în bucate“, prezentat de actorii teatrului „Vasilache“ din Botoşani.

Cursuri de tras cu arcul pentru curajoşi

„Deşi sunt din judeţ, acum este pentru prima oară când vin la Festivalul Medieval. Copiilor le-au plăcut atât de mult teatrul de păpuşi, luptele şi oamenii îmbrăcaţi în haine de epocă, încât nu mai voiau să plecăm acasă. Nu vom mai rata nicio ediţie, de acum înainte“, a spus Maria Pantalon, din Rădăuţi. Ordinul Cavalerilor de Sibiu i-a încântat pe cei prezenţi cu demonstraţiile de luptă şi dans, iar Cavalerii Cetăţii Bârsei au primit şi ei ropote de aplauze în urma luptelor puse în scenă.

Membrii asociaţiei sibiene „Gladius Dei“ i-au învăţat pe vizitatorii cu braţe puternice cum să tragă cu arcul. „Au venit doar cei interesaţi cu adevărat de acest eveniment, aşa că nu am avut surprize neplăcute“, a declarat Andrei de Transilvania, Maestru de Arme al Cavalerilor Cetăţilor Bârsei. După lăsarea întunericului, cavalerii au prezentat un spectacol cu foc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite