FOTO Caută un loc de muncă de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bodnar este strungar de meserie şi caută un loc de muncă de aproape doi ani
Vasile Bodnar este strungar de meserie şi caută un loc de muncă de aproape doi ani

Aproximativ 350 de suceveni au participat ieri la Târgul de joburi organizat prin proiectul european Campanie naţională de conştientizare  publică privind egalitatea de gen şi şanse pe piaţa muncii.

Nu mai puţin de 100 de locuri de muncă vacante au fost puse la dispoziţia sucevenilor de către cei 25 de angajatori. Vasile Bodnar, în vârstă de 54 de ani, din Burdujeni Sat a fost şi el la târgul de la Casa de Cultură din Suceava, în speranţa că va găsi un loc de muncă.

„Caut de aproape doi ani un loc de muncă, dar nimic. Nimeni nu se mai uită la tine dacă ai trecut de 45 de ani. Sunt strungar de meserie, însă am ajuns să muncesc pe unde apuc pentru că angajatorii dau salarii de batjocură“, ne-a spus Vasile Bodnar dezamăgit că nu a găsit niciun job pentru el la târg. Alţii au fost şi norocoşi, angajatorii angajând pe loc o suceveancă în confecţii, iar pe alţii luându-i în evidenţă.

„Angajatorii s-au declarat mulţumiţi de oamenii prezenţi la târg care s-au arătat interesaţi. Fiecare din cei 25 de angajatori şi-a selectat mai multe CV-uri, iar unul a făcut o angajare pe loc, lucru rar întâlnit la astfel de joburi“, a spus Diana Gorun, asistent de proiect Media One, organizatoarea târgului.

Vezi aici imagini de la Târgul de joburi

Aproape 350 de şomeri suceveni au participat la târg

Dacă unii dintre şomerii prezenţi la târg erau dezamăgiţi de ofertele firmelor, alţii sperau să îşi găsească un nou loc de muncă. „Sunt în şomaj de şase luni şi caut să mă reangajez pentru că am o fetiţă mică şi doar soţul lucrează. Am depus CV-uri pentru lucrător în comerţ, sper să îmi găsesc ceva“, ne-a spus Alina Boca, şomeră.

Angajatorii au pus la dispoziţia sucevenilor locuri de muncă diverse atât pentru muncitorii necalificaţi, cât şi pentru absolvenţii cu studii superioare. La sfârşitul lunii octombrie, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava avea în evidenţă 11.154 de şomeri, din care 5.314 indemnizaţi, rata şomajului fiind de 4,34%.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite