Suceava: Cât îi costă pe suceveni să se căsătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cât îi costă pe suceveni să se căsătorească
Suceava: Cât îi costă pe suceveni să se căsătorească

Pregătirile pentru ziua cea mare ajung la 45.000 de lei

Cei mai mulţi dintre tinerii care se pregătesc să-şi unească destinele sunt nevoiţi să-şi adune din timp banii.

Cele mai multe dintre sucevencele care se pregătesc să devină mirese trebuie să-şi drămuiască fiecare ban pentru petrecerea din noaptea cea mare. „Nunta ca în poveşti“ a devenit un concept de la care viitoarele soţii trebuie să-şi ia gândul în plină perioadă de criză economică. Pentru ca totul să iasă bine în ziua nunţii, mirii ar trebui să pună deoparte în jur de 45.000 de lei.


Bugetul iniţial este depăşit de multe ori


Unii dintre cei care se pregătesc să-şi unească destinele spun că bugetul ajunge să fie depăşit de cele mai multe ori cu alţi 4.000-5.000 de lei. „Rochia mea a costat 1.000 de euro, a venit prin comandă de la Moscova.  Este un cadou de la soţul meu şi o fiu îmbrăcată cu ea şi la cununia civilă şi la cea religioasă. Nu mă complic cu două ţinute“, explică Roxana Cristian, viitoare mireasă.


Rochia de mireasă,
minimum 1.500 de lei


Până pe 4 octombrie, ziua nunţii sale, mai are de stabilit lucrurile mărunte, cum ar fi aranjamentele florale şi cele din sală, care se ridică în total la 5.000 de lei. Nu toate miresele însă îşi pot permite rochii scumpe. La magazin, aceasta costă de la 1.500 de lei în sus, iar costumul pentru mire între 500 şi 700 de lei.

Se vând foarte bine rochiile tip sirenă, care pun talia în evidenţă şi care costă între 1.800 şi 2.000 de lei. Avem şi rochii la 1.500 de lei, mai comune. Bărbaţii caută din ce în ce mai des costume cu brâu şi papion. S-a dus vremea cravatei“, spune Cătălina Avram, vânzătoare. Verighetele sunt, de regulă, printre primele achiziţii. Mirii cheltuie în jur de 1.000 de lei pe inelele pentru căsătorie. Există însă şi modele clasice, simple, la 800 de lei.

Petrecerea, cheltuiala
cea mai importantă


Tinerii care doresc să se căsătorească mai scot din buzunar în jur de 500 de lei la Primărie, tot cam pe atât la preot şi cam 150 de lei pentru meniul fiecărui invitat la petrecere. Cei care cheamă peste 100 de nuntaşi plătesc la restaurant în jur de 30.000 de lei. Muzica şi filmările pot ajunge până la 6.000 de lei.

Acte necesare la căsătorie


Certificate de naştere în original şi copie;
Certificale medicale prenupţiale(valabile 14 zile de la data emiterii);
Butetinele de identitate;
Un plic timbrat autoadresat;
Actele se depun la Starea Civilă cu minimum 10 zile înainte de oficializarea căsătoriei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite