Casiera unei case de schimb valutar din Gura Humorului, înşelată cu 2.600 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La casa de schimb din Gura Humorului s-a prezentat un bărbat necunoscut, care s-a adresat casierei în limba engleză, exprimându-se cu greutate, solicitând schimbul sumei de 5.000 de euro.

Ieri, la ora 15.40, Otilia D., de 26 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, casieră la o casă de schimb valutar din Gura Humorului a sesizat faptul că a fost înşelată de un client.

Astfel, la casa de schimb s-a prezentat un bărbat necunoscut, care s-a adresat casierei în limba engleză, exprimându-se cu greutate, solicitând schimbul sumei de 5.000 de euro. În urma tranzacţiei casiera a constatat că a fost înşelată cu 2.600 de euro.
 
Bărbatul a dat casierei, pe rând, suma de 4.950 euro, în bacnote de 50, 10 şi 5 euro, iar când casiera i-a spus că lipsesc 50 de euro acesta a solicitat banii şi i-a tras înspre el cu sertarul mobil. Şi-a însuşit parte din ei, pe care i-a băgat în buzunarul pantalonilor cu mâna stângă, iar cu mâna dreaptă a scos din buzunar 50 de euro în bacnote de 5 euro, pe care i-a pus în sertarul mobil şi l-a împins casierei. Aceasta a luat banii, nu i-a mai numărat şi a înmânat persoanei respective contravaloarea în lei a sumei de 5.000 euro, fără a solicita actul de identitate şi a emite documentul de schimb valutar“, a explicat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Imediat după efectuarea schimbului valutar, în punctul de lucru a intrat un alt bărbat, care a solicitat schimbul sumei de 50 euro, fără solicitarea documentelor de identitate.

Potrivit poliţiştilor, în timpul schimbului celor 5.000 de euro, persoana care a schimbat cei 50 euro a aşteptat în faţa casei de schimb cu încă doi tineri, existând suspiciuni că aceştia erau împreună.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite