Casele de vacanţă de lux, din ce în ce mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprafaţa construcţiilor scade continuu, la fel ca şi terenul din jur. La apă au intrat şi preţurile, dar tot nu sunt clienţi. O casă cu trei dormitoare, un living, două băi şi o bucătărie a ajuns să coste 50.000 de euro, cel puţin la jumătate cât era în anii anteriori.

Prăbuşirea pieţei imobiliare şi criza au schimbat, firesc, şi opţiunile celor care mai visează să aibă o casă de vacanţă. Astfel, loturile de teren mari şi scumpe au fost înlocuite cu suprafeţe mici şi ieftine. „Acum doi ani erau căutate terenurile de circa 1.000 de metri pătraţi, acum se caută cele de maxim 300 de metri pătraţi. Nici loturile mari de teren, necesare pensiunilor, nu mai sunt căutate“, a declarat Carmen Pătrăşcanu, agent imobiliar. Acelaşi regres imobiliar se constată şi în cazul locuinţelor.


„Majoritatea cumpărătorilor sunt persoane sosite din străinătate, care lucrează în construcţii, şi doresc o locuinţă ieftină pe care să şi-o amenajeze“, a adăugat Carmen Pătrăşcanu.


Locuinţe cu 50.000 de euro


Conform agenţilor imobiliari, sucevenii care doresc să-şi procure o locuinţă de vacanţă au ocazia de a cumpăra case complete, cu trei dormitoare, un living, două băi şi o bucătărie la doar 50.000 de euro. Această sumă include, în funcţie de talentul de negociator, şi contravaloarea tuturor actelor necesare pentru cumpărarea locuinţei, intabularea acesteia, precum şi primirea tuturor avizelor necesare. „Oferim case la cheie, cu tot ce includ acestea. Dacă un client doreşte, ne putem ocupa pe lângă primirea avizelor, şi de mobilarea locuinţei“, a declarat Mihai Lutaniuc, dezvoltator imobiliar.


Zonele montane, preferate


Totodată, sucevenii îşi pot îndeplini şi visul în legătură cu locuinţa perfectă pe care şi-o doresc deoarece, dorind să atragă clienţi, constructorii imobiliari construiesc casele de vacanţă şi după planuri ori idei stabilite de către cumpărător. „În funcţie de cerinţa clientului, o locuinţă poate costa între 40.000 şi 1 milion de euro. Ne spune ce doreşte, discutăm şi transpunem în realitate dorinţa sa“, a spus şi Laurenţiu Muşat, constructor imobiliar. Casele de vacanţă sunt situate în tot judeţul, preferate fiind zonele montane, dar aflate la mică distanţă de oraşele din judeţ.

„Deşi vor să scape de gălăgia din oraşe, tot lângă ele locuiesc. Majoritatea locuinţelor sunt situate la mică distanţă de oraşe pentru a beneficia de iluminat şi de gaze“, a explicat Irina Leonte, agent imobiliar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite