Case renovate cu produse la promoţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la materialele de construcţie au scăzut, iar magazinele se întrec în oferte care mai de care mai atractive. Sucevenii profită de ocazie ca să-şi repare locuinţele sau doar să le zugrăvească. Manopera meseriaşilor a scăzut la jumătate.

Promoţiile din magazine dau un nou avânt curăţeniei de primăvară, care de regulă se termina în Săptămâna Patimilor. Sute de suceveni caută acum produsele „la ofertă“ şi-şi fac planuri. „Vreau să-mi văruiesc bucătăria şi tâmplăria. Am vorbit cu un prieten să mă ajute, acum am nevoie doar de var şi vopsea. Sper să nu cheltuiesc prea mult“, a declarat Larisa Enăşel, secretară.

Oferta magazinelor este variată. De exemplu, un metru pătrat de faianţă s-a ieftinit de la 82 de lei până la 49 de lei, iar gresia costă 14 lei. Pentru un sac de adeziv de 25 de kilograme sucevenii scot din buzunare doar 9 lei, iar pentru 10 litri de vopsea 21 de lei. Cei care vor să-şi înlocuiască parchetul pot opta pentru oferta de 15 lei/metrul pătrat.

100 de lei văruitul

Sucevenii nu mai plătesc aşa de mult nici pe manopera meseriaşilor, care a scăzut de la 35 de lei pe metru pătrat la 20 de lei. Cei care vor să schimbe faianţa şi gresie vor plăti zugravul cu 20 de lei pentru metrul pătrat, iar pentru văruit o bucătărie vor scoate din buzunar minim 100 de lei. Preţul poate ajunge însă şi până la 1.000 de euro numai pentru manoperă. „Am cinci apartamente pe care trebuie să le termin luna asta. Oamenii vor să facă curăţenie şi preferă un var proaspăt şi o faianţă nouă. Preţurile variază în funcţie de cerinţele clienţilor, niciodată nu vor fi la fel“, a declarat Costel Corneanu, zugrav.

Deşi există firme specializate pentru aceste lucruri, sucevenii preferă să apeleze la zugravii din cartier pentru preţul mai mic. „Dacă aş contracta un arhitect sau o firmă de design interior m-ar usca la buzunar şi nu cred că se justifică. Am auzit de la prieteni că este vorba de mii de lei, iar venitul meu nu poate acoperi aşa o investiţie“, a mai spus Larisa Enăşel.

Elena Rusu, muncitor: Copiii mei reno-vează casa şi vor apela la profe-sionişti, pentru că vor calitate.

Mariana Onofrei, contabil: Vom renova şi noi casa pentru că acum s-au ieftinit materialele de construcţie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite