Suceava: Case blindate cu muniţie de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina“  (ISU) a intervenit de două ori în patru zile pentru a lua muniţia de război găsită pe proprietatea unui

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina“  (ISU) a intervenit de două ori în patru zile pentru a lua muniţia de război găsită pe proprietatea unui localnic din Pătrăuţi. Pe 5 noiembrie, pirotehnicienii au mers acasă la Constantin F. pentru a recupera 200 de cartuşe de calibru 7,62 milimetri. În urmă cu două zile, aceştia au fost semnalaţi de acelaşi om că, în preajma lucrărilor unde s-a găsit prima dată muniţia de război, a mai descoperit 14 cartuşe de infanterie.

„Am luat măsuri de securizare a zonei şi  s-a asigurat asistenţa tehnică de specialitate până la terminarea lucrărilor de săpare“, a declarat Dan Baltaru, purtător de cuvânt al ISU. La doar câtgeva ore după ce au încheiat această misiune, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au mai fost sesizaţi de un pericol. A fost vorba de o grenadă ascunsă în scara unui bloc de pe strada Ana Ipătescu, din oraş.

„Şeful grupei pirotehnice, Cristinel Anton, a găsit o grenadă de mână, de exerciţiu, adică inofensivă. Grenada a fost depozitată provizoriu până la distrugere“, a menţionat Dan Baltaru. Tot în urmă cu două zile, angajaţii de la ISU au fost chemaţi şi în localitatea Stroieşti. În curtea casei lui Cristian B. a fost descoperită  o grenadă în stare funcţională.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite