Suceava: Căruţaşii trimit săptămânal câte două persoane în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Căruţaşii trimit săptămânal câte două persoane în spital
Suceava: Căruţaşii trimit săptămânal câte două persoane în spital

În primele nouă luni ale acestui an, au fost sancţionaţi 620 de căruţaşi care ori erau băuţi, ori nu aveau atelajul înregistrat

Căruţaşii au fost implicaţi de la începutul anului în 50 de accidente rutiere, atât pe drumurile judeţene, cât şi pe cele comunale. În urma acestor evenimente, şase persoane au murit, 16 au ajuns la spital cu răni grave, iar 44 cu răni uşoare. Din numărul total de accidente, în 38 de cazuri vina o fost a căruţaşului, iar celelalte 12 accidente s-au produs din neatenţia şoferului.


Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, căruţaşii îşi conduc atelajele neregulamentar şi sunt un adevărat pericol pe drumurile judeţului. De la începutul anului, sute de căruţaşi au fost sancţioaţi. „Organizăm periodic activităţi de prevenire în municipiu şi în comunele din judeţ, iar în ultimele nouă luni, Poliţia Rutieră a sancţionat 620 de căruţaşi care ori nu aveau atelajul hipo înregistrat, ori erau în stare de ebrietate“, a declarat Laurenţiu Hermeniuc, şeful Poliţiei Rutiere Suceava. Căruţaşii care au provocat accidentele din ultimele nouă luni au primit amenzi usturătoare, începând de la 540 de lei şi până la 1.200 de lei. În cazul în care accidentele s-au soldat cu morţi, căruţaşilor li s-a întocmit dosar penal.


Trei accidente într-o zi


Nici luna noiembrie nu a fost lipsită de incidente în care au fost implicaţi căruţaşi. Numai joi au fost înregistrate trei accidente, cel mai grav fiind în comuna Satu Mare. Un băieţel în vârstă de patru ani a fost lovit de căruţa condusă de Gheorghe C. (29 de ani) pe drumul judeţean 178 B, iar în urma impactului micuţul a ajuns la spital. Acesta are nevoie de 13 zile de îngrijiri medicale, după care va fi externat. Chiar dacă inculpatul a plecat de la faţa locului după accident, acesta a fost găsit de poliţie acasă, iar în urma etilotestului s-a dovedit că avea o alcoolemie de peste unu la mie în aerul expirat. Căruţaşul s-a ales cu dosar penal.

Un alt accident s-a petrecut pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, din comuna Păltinoasa. Dumitru N. (61 de ani), aflat în stare avansată de ebrietate, a intrat într-un autovehicul care mergea regulamentar. Căruţaşul s-a ales cu răni uşoare şi cu o amendă de 540 de lei. Ultimul accident în care a fost implicată o căruţă s-a petrecut pe DJ 208 A, în apropierea localităţii Udeşti. Mihai B. (62 de ani) circula cu atelajul hipo în faţa unui autoturism şi la un moment dat a oprit brusc, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, căruţaşul, care era băut, a fost rănit uşor.

Rute speciale pentru căruţe


 Poliţia Rutieră din Suceava face un apel la toţi căruţaşii din judeţ, cerându-le să respecte legea şi să nu circule pe drumurile naţionale şi prin oraşe. De asemenea, aceştia atrag atenţia şi administraţiilor locale asupra faptului că acestea au obligaţia să amenajeze căi speciale ocolitoare pentru circulaţia căruţelor. Cel mai probabil, aceste rute vor fi amenajate în anii următori la periferiile oraşelor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite