Suceava: Cărucioare de copii pe pistele bicicliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cărucioare de copii pe pistele bicicliştilor
Suceava: Cărucioare de copii pe pistele bicicliştilor

Cei care se deplasează pe două roţi spun că pistele nu au continuitate şi că trebuie să ocolească tot felul de obstacole.

Pistele pentru biciclişti trasate de Primărie în centrul oraşului sunt folosite mai mult de sucevenii care au copii şi pe care-i plimbă în cărucioare. Potrivit bicicliştilor, aceste piste nu-i ajută prea mult, întrucât trebuie să-şi împartă teritoriul, şi aşa îngust, cu pietonii.

Tot ei recunosc că spaţiul marcat îi conştientizează pe trecători, care păşesc mai atent pentru a nu se ciocni de cei pe două roţi. „Mare lucru... Au tras două dungi albe pe trotuar, pe partea interioară şi asta a fost tot. Aş fi vrut ceva asfaltat şi un pic mai mult separat de pietoni”, explică Alexandru, biciclist.  Tot el susţine că după ce s-au trasat aceste piste, lumea a început să vină tot mai des cu cărucioarele de copii, blocând circulaţia bicicletelor.

Pe lângă acestea, bicicliştii se plâng şi de faptul că pistele nu au continuitate, iar de multe ori trebuie să ocolească tot felul de obstacole. Problemele apar în intersecţii, acolo unde nu există niciun marcaj, sau la unele treceri de pietoni care nu au rampe pentru accesul vehiculelor nemotorizate. Şi totuşi, pistele sunt apreciate de o anumită categorie. „Sunt bune pentru că ies în fiecare zi cu nepotul la plimbare şi mă ajută să ghidez căruciorul pe o direcţie”, povesteşte Georgeta Maticiuc, pensionară.

În Suceava există aproximativ 3,4 kilometri de piste pentru biciclişti. Acestea sunt de agrement şi se întind pe bulevardul George Enescu, în cartierul Obcini şi în centru.
 
Asfaltarea, o chestiune de viitor

„În ceea ce priveşte trasarea marcajelor, Primăria a ales varianta mai ieftină pentru bugetul local. De asemenea, pavelele sunt mai rezistente în timp”, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Tot el a explicat că nu se pune problema de asfaltare, întrucât pe raza municipiului vor avea loc mai multe lucrări la reţelele de apă, gaz, canal sau comunicaţii, care se vor intersecta permanent cu pistele.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite