Suceava: Cartierele Sucevei, pline de gropi, mizerie şi câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cartierele Sucevei, pline de gropi, mizerie şi câini
Suceava: Cartierele Sucevei, pline de gropi, mizerie şi câini

Problemele comunităţii semnalate de suceveni vor fi analizate punctual în ziar, timp de o săptămână. Lista neagră va ajunge apoi pe masa autorităţilor. 

„Adevărul de Seară” prezintă de astăzi şi până la sfârşitul săptămânii campania „Salvaţi-mi cartierul!“, care are scopul de a readuce pe masa edililor locali principalele probleme cu care se confrunta locuitorii oraşului. Suceava este împărţită în şase cartiere: Burdujeni, Iţcani, Centru, Zamca, George Enescu şi Obicni.

Ce au în comun locuitorii din toate aceste zone sunt străzile prost asfaltate, iluminatul public cu probleme, haitele de câini comunitari la fiecare colţ de bloc sau cerşetorii care îi sufocă în fiecare zi. În cartierul Burdujeni, cei peste 20.000 de locuitori au un centru propriu al Primăriei, un post de poliţie şi o staţie de ambulanţă, separate de restul oraşului.

Burdujeni, probleme cu infracţionalitatea

Acesta este cartierul cu cei mai mulţi locuitori, dar şi cel mai cunoscut din punct de vedere al infracţionalităţii. „O altă problemă gravă în Burdujeni este lipsa racordării la gaz. Aici sunt foarte mulţi oameni care încă folosesc butelia de aragaz pentru gătit”, a spus Garofiţa Blându, locatar din zonă.

Dacă viaţa pe stradă este plină de peripeţii, nici acasă locutorii nu au parte de prea mult confort.  Astfel, pe perioada caniculei, apa caldă în municipiu a fost oprită. Cei care locuiesc în centrul oraşului sunt mai norocoşi în privinţa accesului la serviciile medicale, Spitalul Judeţean şi Policlinica fiind foarte aproape de ei.

Pentru dezvoltarea centrului vechi al oraşului, municipalitatea a accesat fonduri externe.  „Centrul oraşului arată foarte urât cu oul gigant şi statuia, înghesuite pe o porţiune mică din parc. Sunt probeleme peste tot în oraş cu mizeria, cerşetorii şi lipsa parcurilor amenajate în cartiere”, s-a plâns Georgeta E., pensionară.

Pentru dezvoltarea zonei centrale locuitorii sunt nevoiţi să suporte zgomotele excavatoarelor şi claxoanele şoferilor prinşi în traficul dat peste cap de închiderea unor străzi pentru reabilitarea reţelelor la utilităţi. „În loc să fie cea mai frumoasă zonă, din doi în doi metri dai pest o groapă”, a spus suceveanca Georgeta Nechifor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite