Suceava: Cârpeala străzilor, amânată cu o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece străzi afectate de lucrări ISPA trebuie asfaltate
Zece străzi afectate de lucrări ISPA trebuie asfaltate

Constructorii îşi vor primi banii doar la finalizarea lucrărilor de asfaltare a străzilor afectate de lucrările ISPA.

Vremea a fost mai mult decât prielnică lucrărilor de asfaltare, însă constructorii au depăşit termenele asumate, astfel că străzile pe care s-a intervenit în cadrul lucrărilor ISPA vor ridica în continuare probleme şoferilor suceveni.

La comandamentul din această săptămână, organizat de Primăria Suceava, reprezentanţii firmelor care au realizat lucrările de modernizare a reţelelor de utilităţi din municipiu au înaintat un nou termen pentru asfaltarea străzilor afectate. Aceştia au precizat că mai au nevoie de încă o săptămână pentru a aduce străzile la starea iniţială. Este vorba despre circa zece străzi pe care s-au făcut săpături pentru a se ajunge la conductele de canalizare şi apă, care au fost înlocuite cu unele noi.

Zece străzi afectate de lucrări ISPA trebuie asfaltate

„S-a întârziat cu una-două săptămâni pe unele străzi unde s-au făcut lucrări în cadrul proiectului ISPA. Marţi s-a finalizat asfaltarea străzii Mitropoliei, cu chiu cu vai, şi mai sunt întârzieri la circa zece străzi. În majoritatea cazurilor este vorba despre traversări de-a lungul drumului”, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei. Au rămas încă neasfaltate străzile Petru Muşat, Dragoş Vodă, Calea Unirii şi Luca Arbore, pentru care reprezentanţii celor două firme care au efectuat lucrări de modernizare a reţelelor de utilităţi, TMUCB şi Pfeiffer, au solicitat încă o săptămână. Aceştia au pus întârzierea pe seama unor probleme care au intervenit pe parcursul lucrărilor, iar Primăria a acceptat noul termen înaintat de constructori. 

În ceea ce priveşte plata firmelor pentru asfaltarea străzilor afectate, viceprimarul Viorel Seredenciuc a precizat că în niciun caz nu se dau bani înainte de finalizarea lucrărilor de aducere a terenului la starea iniţială.

Valoarea totală a investiţiilor din Programul ISPA se ridică la 52,68 milioane de euro, din care 33,442 milioane euro reprezintă finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite