Carmen Cheaburu, dascălul de pe locul III din campania „Profesorii cu care Suceava se mândrește“: „Eu sunt unul dintre cei mulți“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara predă din anul 1996 contabilitatea la Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava, unde i-a învățat pe elevii săi și contabilitatea vieții.

A început de mic copil să fie profesoară și asta și-a dorit mereu să facă din dragostea pe care o poartă pentru copii. „De mic copil acesta a fost singurul meu joc, de a fi educatoare. Dragostea de școală a fost cea care m-a adus aici“, spune emoționată, Carmen Cheaburu, profesoară de contabilitate la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ Suceava din anul 1996. De loc din Slobozia, județul Ialomița, Carmen Cheaburu a urmat acolo Liceul Pedagogic, iar apoi Academia de Studii Economice în București.

A lucrat apoi șase ani în producție la Intreprinderea de Ferite Urziceni, însă din anul 1990 a revenit la dragostea dintâi, Învățământul. A predat alți șase ani la Grupul Școlar Agricol din Armășești, județul Ialomiță, apoi la altul din Urziceni, însă în 1996 a luat împreună cu soțul său decizia de viață de a veni la Suceava. „Se deschidea o unitate militară la Suceava, iar soțul meu fiind pilot militar, am ales să ne mutăm aici“, spune profesoara Carmen Cheaburu. Așa a ajuns la Suceava și la Colegiul Economic unde spune aceasta că a găsit o „generație de aur“ de la care a avut foarte multe de învățat.

Și-a regăsit foștii elevi prin intermediul campaniei Adevărul

„Eu sunt unul dintre cei mulți. De unul singur nu faci nimic. Educația înseamnă muncă de echipă și asta suntem și noi aici, o echipă de dascăli care formăm o echipă mai mare împreună cu elevii noștri“, mărturisește Carmen Cheaburu.

Prin intermediul campaniei Adevărul profesoara ne-a mărturisit că și-a regăsit foști elevi, chiar și din prima generație. „Numai noi cei din învățământ putem ști bucuria ce o simțim când ne vedem răsplătită muncă mai nou și prin acel <Like> pe Facebook“, explică profesoara. Bunica sa Valentina Romanescu, profesoară de limba germană i-a fost modelul numărul unu în viață, însă fără educația primită de la părinți și dascăli aceasta crede că nu ar fi ajuns aici. „Dragostea față de copii, bucuria de fiecare zi de a-i păstorii, de a-i educa, de a lucra cu ei, nu se compară cu nimic. Toții copiii sunt deosebiți, dar au fost și extraordinari și mi-au răsplătit munca cu rezultatele lor la olimpiade“, spune dascălul.

Îi învață pe elevii săi și contabilitate vieții

Toți elevii pe care i-am întâlnit în liceu au avut numai cuvinte de laudă despre profesoara Carmen Cheaburu. „Eu îi învăț pe elevii mei și contabilitate vieții. Nu mă bazez doar pe informație ci și pe foarte multă educație, dar asta nu înseamnă că nu sunt și severă. Când intru în sala de clasă sunt ca un actor. Acolo trebuie să fiu cel mai bun profesor. Dacă mi-ar lua cineva școala, mi-ar lua ceva din suflet“, mărturiște profesoara Carmen Cheaburu.

Își dorește să le transmită elevilor săi cele mai importante valori pe care și ea le-a primit la rândul său de la părinți și profesori, bunătatea, corectitudinea, iubirea de oameni și cele mai importante, modestia și simplitatea. „E ceva unic când îi vezi pe stradă și te salută cu respect. Dacă am putut să schimb viața unui tânăr și să îi inspiri aceste valori înseamnă că scopul educației a fost atins“, încheie dascălul Carmen Cheaburu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite