Captură slabă după o săptămână de razii în pădurile din Suceava, Neamţ şi Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 26 - 30 septembrie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au organizat razii în judeţele Suceava, Neamţ şi Maramureş pentru pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri.

Demarată la începutul săptămânii trecute, acţiunea poliţiştilor nu s-a bucurat de succesul la care se aşteptau, mai ales că au beneficiat şi de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei care a coordonat echipele de la sol.

În perioada 26 - 30 septembrie, în cele trei judeţe, au fost verificate 18 societăţi comerciale şi cinci ocoale silvice, din care trei ocoale private şi două aparţinând statului, precum şi 34 de partiţii de exploatare forestieră. La final, poliţiştii au descoperit numai 1.067 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori (aproximativ 1.200 de metri cubi) şi au confiscat 156 de metri cubi de material lemnos.

„S-au constatat 101 de abateri de la normele contravenţionale în domeniul silvic şi 15 infracţiuni din care 13 la Legea 46/2008, privind tăiere fără drept şi furt de arbori şi 2 la Codul Penal, pentru fals şi uz de fals", se arată în comunicatul emis de Poliţia Română.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite