Captivi în traficul blocat de ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii aşteaptă autobuzele în staţii şi câte 20 de minute
Sucevenii aşteaptă autobuzele în staţii şi câte 20 de minute

Atât şoferii, cât şi pietonii au nevoie de nervi de oţel ca să străbată străzile acoperite de zăpada căzută în ultimele ore. Noul val de ninsoare i-a prins din nou pe picior greşit pe drumari. Străzile s-au acoperit din nou cu zăpadă, iar pentru şoferi a reînceput calvarul.

Şoferii suceveni sunt exasperaţi deoarece stratul de zăpadă de pe străzi şi drumuri se îngroaşă, odată cu noul val de  ninsori, iar autorităţile întârzie să rezolve problema. Cele 18 freze şi două utilaje pentru deszăpezit trotuarele, din dotarea primăriei, urnesc doar nămeţii din zona centrală. „Ca să nu zică oamenii că nu acţionează în folosul comunităţii, le plimbă un pic şi gata. Când întrebi, ei spun pe un ton foarte responsabil că maşinile sunt pe teren şi fac toată treaba. Degeaba sunt maşini dacă nu are cine să le conducă şi degeaba avem edili dacă nu ştiu să dea directive“, a declarat Constantin Voicu, agent imobiliar.


Circulaţie bară la bară pe DN17


Din cauza zăpezii nu au numai şoferii de suferit, ci şi pietonii care aşpteaptă mijloacele de transport în comun. Acestea vin din ce în ce mai greu şi petrec chiar şi o oră în trafic pe distanţa a trei staţii. Atât autobuzele, cât şi maşinile de maxi-taxi stau mult timp prin intersecţii, iar pasagerii asistă neputincioşi la calvarul de pe străzi. Şi drumurile care duc spre Vatra Dornei şi spre Câmpulung Moldovenesc, în special DN17, s-au aglomerat în ultimele zile atât de mult încât se circulă bară la bară pe unele porţiuni.


„Numărul mare de şoferi se datorează celor întorşi acum din străinătate, care merg să-şi petreacă Sărbătorile în staţiuni. Nu sunt drumuri închise, dar se circulă greu deoarece este aglomerat“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. Oamenii legii spun că până de Revelion traficul se va aglomera şi mai tare. „Mergem pentru două zile la Vatra Dornei să ne relaxăm cu familia. Voi pune lanţuri antiderapante la maşină şi voi lua şi două lopeţi pentru că a început să ningă iar şi sigur se vor întroieni drumurile“, a declarat Cristian Avădanei, taximetrist.

Cinci accidente în fiecare zi

În cele trei zile de Crăciun au avut loc 16 accidente pe drumurile din judeţ din cauza zăpezii şi a şoferilor care s-au urcat băuţi la volan. Poliţiştii de la Rutieră le recomandă turiştilor să nu pună gura pe alcool până nu ajung în staţiuni. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să nu facă depăşiri riscante pe drumurile de munte, unde sunt curbe strânse.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite