Capelele din Cacica, gazdele slujbelor de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În capelele din salină vor fi oficiate slujbe de Înviere
În capelele din salină vor fi oficiate slujbe de Înviere

În această seară, în cadrul programului "Paşte în Bucovina", în capelele din Salina Cacica vor avea loc slujbe de Înviere.

Diseară, în cadrul programului „Paşte în Bucovina”, preoţii suceveni vor oficia slujba de Înviere în cadrul capelei ortodoxe de la Cacica, procesiune înscrisă  sub denumirea „Învierea din Adâncuri”.

Aceasta este situată în salină, la o adâncime de 35 de metri. Basoreliefurile cu tematică religioasă din lăcaşul de cult sunt sculptate în stânca de sare, după modele similare celor din salina de lângă Cracovia. Capela este patronată de Sfântul Daniil Sihastrul. Icoana acestuia este expusă în partea dreaptă a capelei.

Având în vedere că anul acesta Paştele ortodox şi cel catolic vor pica în aceeaşi zi, credincioşii suceveni pot participa şi la slujba de Înviere care are loc în cadrul capelei catolice „Sfânta Varvara”, lăcaş de cult construit în interiorul minei, la 21 de metri adâncime.

Aflată la capătul unei scări cu 192 de trepte, bisericuţa a fost construită în anul 1806 cu altarul şi amvonul sculptate în blocuri de sare masivă, fiind impunătoare prin dimensiune: 25 de metri lungime, nouă metri lăţime şi şapte metri înălţime.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite