Candidatul USL pentru CJ Suceava promite proiect integrat pentru Bazinul Dornelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cătălin Nechifor
Ioan Cătălin Nechifor

Liderul judeţean al PSD Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, candidat USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, s-a întâlnit, duminică, la Dorna Arini, cu peste patru sute de alegători cărora le-a prezentat un proiect comun de infrastructură al localităţilor din Bazinul Dornelor.

Nechifor a dezbătut împreună cu aceştia teme de interes local şi judeţean, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea sectorului agricol în zona de munte şi a turismului.

Totodată, el le-a spus oamenilor că va iniţia un proiect în domeniul turismului ce prevede asocierea tuturor localităţilor din Bazinul Dornelor, pentru modernizarea infrastructurii şi pentru a asigura condiţii turiştilor astfel încât să fie facilitat accesul spre Munţii Călimani.

"Nu am văzut niciun pedelist în toată această perioadă să vină în faţă şi să îşi ceară iertare pentru tot răul făcut în aceşti patru ani. Au furat 28 de miliarde de lei de la Casa de pensii şi nu o spun eu, Cătălin Nechifor, ci Curtea de Conturi. În această perioadă ne tot vin tot mai multe informaţii legate de dimensiunea furtului acestei guvernări portocalii", a susţinut, pe de altă parte, Nechifor.

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al CJ Suceava s-a întâlnit duminică şi cu locuitorii din comuna suceveană Stroieşti cărora le-a prezentat modul în care se poate dezvolta agricultura, scrie Agerpres.

"Nu vă promit că vom face telegondole. Să facă Udrea şi Boc din plastilină astfel de telegondole şi terenuri de fotbal în pantă şi bazine de înot fără apă şi fără canalizare. Pentru că nu mai sunt la guvernare şi din acest motiv că şi-au bătut joc de banii noştri şi şi-au umplut buzunarele. Aşadar, proiectele noastre nu înseamnă telegondole, ci înseamnă proiecte pe agricultură cu legislaţie favorabilă, piaţă de desfacere şi în felul acesta ai şi locuri de muncă. M-am săturat să cumpăr cartofi din Egipt, murături din Italia, de parcă murăturile de la Milişăuţi sau cartofii noştri nu sunt buni", a spus Nechifor.

El a vorbit totodată despre asocierea între localităţi în acest domeniu, precum şi despre aprovizionarea magazinelor mari de la producători autohtoni. "În Polonia minim 40% din produsele din rafturi trebuie să fie poloneze", a exemplificat candidatul USL.

Social-democratul a menţionat că Polonia, prin programele pe care le-a avut, inclusiv cel prin care produsele autohtone trebuie să fie în rafturi, a reuşit să treacă peste criză, dar cel mai important este că a reuşit să atragă şi foarte multe fonduri europene pentru dezvoltare, în timp ce în guvernarea PDL nu s-au atras fonduri europene şi nici nu s-a încurajat vânzarea produselor locale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite