Câmpulungeancă urmărită penal pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Câmpulung Moldovenesc, Viorica R., este urmărită penal după ce a încercat să scape de plata unor impozite pentru societatea comercială la care este administrator.

„Ea este acuzată de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals", a declarat Cristian Papuc, purtător de cuvânt la IPJ Suceava.

Viorica R. a emis 63 de facturi fiscale pe care nu le-a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, a înregistrat alte 21 de facturi fiscale şi trei avize de însoţire a materialelor lemnoase care conţin date false. Tot ea a aplicat măsuri de simplificare pentru şapte facturi fiscale, a dedus TVA cu patru avize care nu erau însoţite de facturi, a înregistrat ilegal pe cheltuieli trei facturi.

Toate acestea le-a făcut cu scopul de a diminua baza impozabilă şi pentru a se sustrage de la plata anumitor taxe către stat. Prejudiciul total pe care l-a adus este de 314.133 lei.

Şi un tânăr din Botuş a reuşit să fenteze statul cu 416.489 lei. Lucian A., administrator al unei firme din localitatea Botuş, nu a înregistrat în evidenţa contabilă 16 facturi, iar alte câteva sute de acte figurează cu date false.

Cei doi, Viorica R. şi Lucian A., au fost ajutaţi în afacerile lor de Maria L. Şi Gheorghe L. Toţi patru sunt acum urmăriţi penal.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite