Suceava: Dorin Tofănescu: Campion naţional la skandenberg (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Dorin Tofănescu: Campion naţional la skandenberg (PORTRET)
Suceava: Dorin Tofănescu: Campion naţional la skandenberg (PORTRET)

După un an şi şase luni de antrenament, a ajuns la o performanţă de invidiat. Are în palmares un titlu naţional şi un loc 11 la Campionatul Mondial.

Dorin Tofănescu şi-a descoperit pasiunea din joacă, iar primele rezultate l-au ambiţionat şi i-au dat certitudinea că a pornit pe drumul cel bun. Nimic nu-l poate opri pe rădăuţean din avântul pe care şi l-a luat în acest sport. Primul pas l-a făcut la Concursul Naţional, unde a luat locul I pe ambele braţe, iar apoi şi-a testat puterea la Campionatul Mondial, unde a obţinut rezultate bune.

„Sunt la categoria de 60 de kilograme la seniori şi am obţinut pe 15 septembrie, în Italia, locul 11 din 30 de concurenţi la braţul drept şi locul 19 din 29 la braţul stâng. A fost o experienţă care m-a motivat să lupt pentru podiumul mondial“, povesteşte Dorin.

Îşi doreşte diploma de inginer

La concursul mondial s-a făcut remarcat printre cei 1.500 de sportivi din peste 45 de ţări. Alte rezultate care-l fac mândru sunt cele de la Campionatul European, desfăşurat în Bulgaria, pe 6 iunie, unde a luat locul 12 la braţul stâng şi 5 la braţul drept. La 21 de ani, nu se dă în vânt după distracţii şi nici nu ia în glumă facultatea. Este în anul III la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii a Universităţii „Gh. Asachi“ şi este decis să urmeze şi un master, tot în acest domeniu.

Sprijinit de club

Vorbeşte hotărât, iar atitudinea îi trădează, din când în când, spiritul de învingător. Îşi petrece cea mai mare parte din an în Iaşi, iar casa de împrumut este Campusul Studenţesc Tudor. Aici are prieteni din tot judeţul, însă cei mai de încredere sunt din Vaslui.

Dorin mărturiseşte că toate plecările în afară sunt costisitoare şi că dacă n-ar fi Clubul Sportiv Nord Arena din Suceava care să-l sponsorizeze, n-ar fi ajuns la asemenea performanţe. Pentru concursurile mondiale de anul acesta, clubul a cheltuit 8.000 de lei pentru transport, cazare şi mâncare.

Însă în această deplasare nu a fost singur. Alţi doi sportivi din judeţul Suceava fac parte din lotul naţional. Este vorba despre Radu Cîrdei la seniori şi Adrian Laurus la juniori, ambii din Rădăuţi. Şi aceştia au obţinut rezultate la fel de promiţătoare. „Suntem norocoşi din punctul acesta de vedere. Cazarea este scumpă, la fel şi mâncarea şi nu ne-am fi descurcat cu banii pe care îi câştigăm noi. De la părinţi nu mai putem cere, avem o vârstă şi, la urma urmei, ţinem de pasiunea noastră, este sacrificiul nostru. Însă aici am găsit sprijin, domnul Alexa ne-a descoperit şi tot el ne-a încurajat să mergem mai departe pe acest drum“, încheie Dorin, recunoscător. 

Profil
Născut. 21 ianuarie 1988, Rădăuţi.
Studii. Student în anul III la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Universitatea „Gh. Asachi“ din Iaşi.
Familie. Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
După facultate, ce inteţionezi să faci?
Vreau să urmez un master tot în construcţii deoarece se câştigă bine în domeniul acesta. 
Se câştigă bani din skandenberg?
Nu. Este un sport făcut de plăcere, nu pentru bani. Dimpotrivă, cheltuiesc foarte mult cu această pasiune, pentru că am ajuns la profesionişti şi am mai multe ieşiri în afară.

Ce-i place
Să joace biliard cu prietenii şi să călătorească, însă nu cu autocarul. Îi place viaţa de student şi preferă să meargă la toate cursurile decât să piardă timpul în baruri,
la o bere.
Ce nu-i place
„Detest să pierd în competiţii, de fapt nu-mi place să pierd în general. Nici portofelul din buzunar, nici timpul şi nici premiile importante“, susţine sportivul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite