Suceava: Campania împotriva violenţei domestice, un succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Campania împotriva violenţei domestice, un succes
Suceava: Campania împotriva violenţei domestice, un succes

Centrul oraşului a fost locul de dezbatere unde s-au întâlnit sucevenii ce condamnă agresiunile din familie

Zeci de femei şi bărbaţi au luat parte ieri, 23 septembrie, la campania  socială împotriva violenţei domestice, organizată în centrul oraşului Suceava.

Acest eveniment a fost iniţiat şi sprijinit de către Organizaţia “Societatea Doamnelor Bucovinene” împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Judeţul Suceava şi a avut ca scop atenţionarea cetăţenilor cu privire la agresiunile din familie.

De la începutul anului s-au înregistrat la poliţie 126 de plângeri cu privire la violenţa domestică practicată de către bărbaţi.
În jumătate dintre cazuri sunt implicaţi copii cu vârste foarte fragede care au intrat mai apoi în grija statului ori a rudelor de până la gradul IV.

“Toţi cei căroar li s-a făcut dosar penal au fost pedepsiţi, fie prin amenzi fie prin condamnare la închisoare, aici depinde de judecător. Mulţi însă dintre cei care au recidivat s-au ales cu ani grei de puşcărie”, a decalrat Gabriel Panţâru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Suceava.

Evenimentul a dorit să convingă femeile care sunt victime tăcute ale violenţelor din cuplu să ceară ajutor şi să lupte pentru independenţa persoanei.

Acestea se pot adresa direct poliţiei sau Fundaţiilor care ajută persoanele supuse unui grad ridicat de violenţă prin consiliere şi reorientare profesională.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite