Camioanele cu marfă, trase pe dreapta la cântar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceva au decis că este timpul să ia la puricat maşinile mari care circulă pe străzile judeţului.

Ei au hotărât montarea şi amenajarea unor platforme-cântar pentru a verifica greutatea maşinilor de mare tonaj şi dacă acestea respectă masa maximă în funcţie de drumul pe care circulă. „Nu am auzit de aşa ceva. Mi se pare o măsură exagerată. Dacă TIR-ul are un anumit tonaj şi eu încarc cât ţine, nu mi se pare normal să-mi interzică pe unde să merg“, a spus Ionel Teodosie, şofer.


Amenzi de sute de mii de lei


Măsura vine ca urmare a unor controale făcute în 2009 împreună cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri  şi ARR, soldate cu 200 de procese verbale de contravenţie, valoarea amenzilor ridicându-se la 336.236 de lei. Totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean , Daniel Cadariu, a spus că transportatorii au obligaţia să-şi doteze maşinile cu prelate şi să-şi etanşeze benele. Cei vizaţi sunt transportatorii de material lemnos, care manipulează şi depozitează butucii chiar pe marginea drumurilor publice.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite