CAS Suceava anunţă bani în plus pentru medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava susţin că nu vor fi probleme la eliberarea medicamentelor compensate sau gratuite până la următoarea alocare de buget.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a suplimentat bugetul CAS Suceava pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală cu aproximativ 10.000.000 lei, sumă ce va permite eliberarea medicamentelor fără a exista disfuncţionalităţi până la următoarea alocare de buget.

“Menţionăm că în cursul anului 2010 CNAS a dispus suplimentări de buget alocat eliberărilor de medicamente cu şi fără contribuţie personală la interval de 2-3 luni asigurându-se astfel continuitatea eliberărilor. Prin urmare, nu există nici o motivaţie obiectivă pentru ca farmaciile aflate în contract cu CAS Suceava să refuze eliberarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală”, a explicat dr. Cristina Iordăchel, şefa CAS Suceava.


Reprezentanţii farmaciştilor suceveni susţin că nu au fost până acum probleme cu eliberarea de medicamente compensate şi gratuite. “În Suceava în cele aproximativ 60 de farmacii care există nu s-a oprit eliberarea de medicamente, doar să fi fost cazuri în care furnizorul să îi fi întrerupt farmaciei aprovizionarea. Oricum populaţia nu a fost afectată datorită numărului mare de farmacii”, a explicat Doiniţa Cocriş, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava.

În continuare farmaciile îşi aşteaptă decontul pentru reţetele eliberate în luna octombrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite