CAMPANIE/ Ajutaţi-l pe Alex să aibă o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex ia pastile zilnic ca să se poată juca
Alex ia pastile zilnic ca să se poată juca

După naştere, micuţul a fost infectat cu o bacterie intraspitalicească. Aceasta i-a distrus sistemul imunitar copilului de 4 ani.

Când s-a născut, Alex avea 3 kilograme şi 500 de grame. Era un băiat normal, sănătos, însă bucuria părinţilor a fost umbrită repede. Alexandru Sergiu Dumitriu a contactat în spitalul din Suceava o bacterie care se numeşte «E-coli», care provoacă numeroase infecţii şi este rezistentă la antibiotice. Aceasta i-a distrus sistemul imunitar imediat după ce a apărut pe lume.
„A început să se îmbolnăvească tot mai des şi mai grav. Făcea febră lunar şi plângea foarte mult. La început, medicii de la Suceava mi-au spus că are sindromul Down, însă când am ajuns la Iaşi, medicii de acolo, după ce i-au făcut testele, au infirmat acest lucru“, povesteşte Adriana Dumitriu, mama lui Alex.

A făcut numeroase boli
Deoarece organismul său nu poate lupta cu microbii, Alex a suferit trei intervenţii chirurgicale şi a fost diagnosticat în cei patru ani de viaţă cu mai multe boli: infecţie tract urinar recidivantă, insuficienţă renală cronică, stadiul II, valvă de uretră, de care a fost operat, ureterohidronefroză gradul II, rinichi stâng mic cicatrial (acesta nu se mai vede la ecograf şi nici la scintigramă),anemie mixată, reflux vezico-uretral, dar şi cu retard în achiziţia limbajului şi retard psihic uşor.

„Dacă mai apar şi alte infecţii în organism, este posibil ca şi rinichiul drept să cedeze. Până acum are 18 internări şi urmează un tratament agresiv cu antibiotice. Mă întreb cât o să reziste ficatul şi celelalte organe“, spune îngrijorat Gheorghe Morozan, bunicul băiatului. Salvarea băieţelului depinde în prezent de o clinică de specialitate din Hamburg, unde i se pot face analize mai amănunţite, pe baza cărora medicii i-ar putea stabili un diagnostic şi un tratament precis. Numai că părinţii au nevoie de 8.000 de euro pentru trei zile de spitalizare şi investigaţii la aparaturile performante.

„Degeaba tratăm infecţiile dacă nu se face ceva ca organismul să lupte din nou. Cu toate eforturile noastre, nu avem bani ca să mergem în Germania, este mult prea scump“, a adăugat mama copilului. „Rinichiul drept realizează aproximativ 90% din rata filtrării glomerulare. Există posibilitatea ca băieţelul să ajungă la dializă“, a avertizat medicul Radu Rusu. Alex mai are o soră de 11 ani, care merge la şcoală, iar în familie doar tatăl munceşte ocazional deoarece nu este angajat nicăieri cu carte de muncă. Tratamentul copilului costă lunar minim 300 de lei.

Cum îl puteţi ajuta pe băiat
Sucevenii care îl pot ajuta pe Alexandru să aibă parte de o copilărie normală sau măcar să-şi poată continua tratamentul vital pot dona bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Cei care doresc, se pot prezenta la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“, de pe strada Universităţii, nr 42, etaj 3, unde pot lua legătura cu reporterii pentru informaţii suplimentare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite