Suceava: Burdujeniul, fruntaş în topul cartierelor pline de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Burdujeniul, fruntaş în topul cartierelor pline de gunoaie
Suceava: Burdujeniul, fruntaş în topul cartierelor pline de gunoaie

Sucevenii vor ca oraşul lor să fie mai curat, însă când vine vorba despre responsabilitate, aruncă pisica în curtea vecinului.

Cea mai murdară zonă din oraş, în opinia sucevenilor, este Burdujeniul, cartierul cu cei mai mulţi locuitori. Chiar dacă personalul de la salubritate curăţă conştiincios, tot rămân locuri în care acesta nu face faţă. 

„E vina oamenilor că nu păstrează curat. Cine să vină să ne dea cu mătura? La urma urmei, eu mai fac curat şi prin faţa blocului şi nu mi-e ruşine“, a declarat  Lina Manole, locatar din Burdujeni. Zilnic, de pe raza municipiului, se strâng în jur de 300 de metri cubi de gunoi compact. Din această cantitate, mai mult de jumătate este colectată din Burdujeni.
Zonele de agrement, sufocate de mizerie

Pe locul doi în topul cartierelor cu cel mai mult gunoi se află Iţcaniul, unde locatarii se plâng de mizeria din spaţiile de agrement. „Cred că în această zonă se găseşte cel mai mult gunoi, mai ales în zona pădurii. Acolo fac picnicuri toţi şi, când pleacă, lasă toate ambalajele. Am impresia că printre copaci nu intră nimeni de la salubritate să facă curat“, mărturiseşte Mirela P., pensionară. Celelalte patru cartiere, Centru, Zamca, Obcini şi George Enescu, sunt menajate din acest punct de vedere, deoarece pe străzi se află în permanenţă oamenii de la Rosal, firma care se ocupă de curăţenia municipiului.

„În zonele în care sunt gunoaie mai multe, trimitem două maşini. Pe fiecare maşină avem câte doi oameni care lucrează la încărcarea deşeurilor menajere, iar pe lângă asta mai avem şi şase echipe de muncitori care fac curat prin oraş“, a declarat Adrian Niculescu, directorul firmei Rosal. În prezent, pentru asigurarea curăţeniei în tot oraşul, firma deţine zece utilaje de ridicare a gunoiului din tomberoane, care fac zilnic şi câte 20 de curse.

Groapa de gunoi în zona industrială

Chiar dacă străzile sunt curăţate manual de ambajaje şi sticle de plastic, sub pasajul din faţa supermarketului Carrefour a apărut o adevărată groapă de gunoi.

„Noi intrăm acolo să facem curat o dată pe săptămână, în principiu miercurea. Acum, de când cu circul, nu s-a mai intrat şi s-a adunat gunoiul. Contribuabilii sunt de vină. Folosesc pasajul drept groapă de gunoi. Tonetarii de prin zonă nu au pubelă şi dau tot felul de ambalaje acolo“, a explicat directorul Adrian Niculescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite