Suceava: Staţii de autobuz fantomă în Burdujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Staţii de autobuz fantomă în Burdujeni
Suceava: Staţii de autobuz fantomă în Burdujeni

Pe străzile Tineretului şi Amurgului, sucevenii care vor să meargă spre centru trebuie să facă cu mâna şi să stea în ploaie.

Locuitorii de pe străzile Tineretului, Amurgului şi din Burdujeni Sat preferă să meargă la staţia Orizont de pe Calea Unirii ca să ajungă în centru în timp util, decât să aştepte micobuzul 15. În plus, oamenii se plâng de faptul că nu au câteva staţii amenajate în care să se ferească de vremea rea. Mai mult decât atât, microbuzele liniei 15 vin atât de greu încât trebuie aşteptate chiar şi 25 de minute în aşa-zisele staţii.

„E un dezastru total. Dacă vrei să mergi dimineaţa cu microbuzul de pe strada Tineretului, trebuie să aştepţi chiar şi 25 de minute. Nu mai spun că atunci când plouă oamenii se adăpostesc în scara de bloc“, povesteşte Iulia Morariu, locatară de pe strada Tineretului.

Şoferii aşteaptă
foarte mult în staţii

O altă nemulţumire pe care o au călătorii este că trebuie să aştepte şi în momentul în care ajung în staţia Orizont de pe Calea Unirii.

„Microbuzele ajung aici foarte rar. Pe de altă parte mai ai de aşteptat şi la staţia Orizont. Şoferii stau mult în staţie până îşi umple maşinile, ca să scoată cât mai mulţi bani“, este de părere Nicoleta Chirilă, un alt locatar din aceeaşi zonă. Şoferii de pe linia 15 Transport Public Local Suceava spun că staţiile cu pricina nu au fost amenajate din momentul în care străzi precum Tineretului au fost transformate în sensuri unice, iar construirea unor staţii ar fi implicat mai multe costuri pentru Primărie sau pentru că nu există destul loc.

„Când Primăria a făcut strada aceasta sens unic, nu s-a mai gândit şi la staţiile de autobuz. Cică oricum nu era cazul, având în vedere că pe aici (str. Tineretului – n.r.) oricum nu circulă autobuze. În plus, ei au avut ca prioritate amenajarea parcărilor acestea de pe marginea stângă a străzii“, povesteşte un şofer de maxi-taxi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite