Bulgaria, destinaţia sucevenilor pentru Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Pădurariu, şefa unei agenţii de turism, a scos pe piaţă oferte de petrecere a sărbătorilor
Roxana Pădurariu, şefa unei agenţii de turism, a scos pe piaţă oferte de petrecere a sărbătorilor

Chiar dacă unele agenţii de turism spun că au preţuri foarte avantajoase pentru perioada Paştelui atât în ţară cât şi în străinătate, numărul sucevenilor care au optat pentru petrecerea sărbătorilor în altă parte a scăzut cu 50% faţă de anul trecut.

Sucevenii care vor să îşi petreacă Sărbătorile de Paşte pe locuri străine au început să îşi facă deja rezervări la agenţiile de turism. Dacă unii preferă să fugă de frigul de acasă şi aleg să îşi petreacă sărbătorile prin locuri călduroase, precum Grecia sau Egipt, alţii nu renunţă la tradiţie şi rămân în ţară.

Cei care vor să se bronzeze la soare de Paşte scot din buzunar pentru şase nopţi de concediu între 200 şi 1.000 de euro de persoană. Spre exemplu, un Paşte în Creta, cu şase nopţi de cazare, transport, masă şi asistenţă turistică ajunge la 219 euro de persoană. Cei care vor să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în Egipt unde să exploreze misterele faraonilor trebuie să scoată 1.029 de euro pentru 10 zile.

Israelul este un alt loc căutat de sucevenii care vor să primească Lumina Sfântă direct din cer. O excursie de şapte zile cu autocarul în Israel este de asemenea în jur de 700 de euro. Agenţiile de turism susţin că sucevenii nu s-au prea înghesuit să plece de Paşte de acasă, criza simţindu-se mult mai mult în acest an.

„Am început să vindem, dar nu foarte mult. Comparativ cu anul trecut vânzările au scăzut la jumătate. Anul trecut am scăpat uşor de criză, anul acesta este foarte greu“, ne-a spus Roxana Pădurariu, directorul unei agenţii de turism din Suceava.

Bulgaria are cele mai accesibile oferte

Sucevenii care nu îşi permit luxul de a-şi petrece Paştele prin locuri exotice sau nu vor să renunţe la tradiţie aleg să sărbătorească Învierea Domnului în ţări ortodoxe. Bulgaria este cea mai bine vândută destinaţie de Paşte în rândul sucevenilor.

“Sucevenii nu vor să renunţe la tradiţie şi aleg de obicei, în această perioadă, Bulgaria, Grecia, ţări ortodoxe unde pot să participe la Slujba de Înviere şi care sunt cele mai ieftine destinaţii”, a mai explicat Roxana Pădurariu. Despre preţurile scăzute pe care le au destinaţiile din Bulgaria ne-au spus toţi reprezentanţii agenţiilor de turism.

„În funcţie de hotel şi câte persoane preţurile pleacă de la 80 de euro/persoană pentru trei nopţi cu all inclusiv şi pot ajunge la 300 – 400 de euro în hotele de patru – cinci stele“, ne-a spus şi Adrian Tincanu, reprezentantul unei alte agenţii de turism.

Pentru a scăpa de pregătirile de Paşte şi toate cheltuielile, unii suceveni preferă să rămână în ţară şi să îşi petreacă sărbătorile la o pensiune din apropiere.

“Am hotărât să plec cu soţul de Paşte în Maramureş, la Rona de Jos. Stăm trei zile acolo, la o pensiune de două stele cu masă inclusă cu doar 290 de lei de persoană. Dacă am fi stat acasă am fi cheltuit mult mai mult”, ne-a spus Irina Petrariu, inginer. Între 500 şi 1.000 lei costă trei zile şi în pensiunile din Bucovina de Paşte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite