Bugetarii, vizitaţi de Iepuraşul zgârcit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iepuraşii de ciocolată vor fi un lux anul acesta
Iepuraşii de ciocolată vor fi un lux anul acesta

Angajaţii statului se vor mulţumi cu zilele libere sau, cel mult, cu cel de-al 13-lea salariu rămas neplătit de anul trecut. Salariaţii din sectorul privat vor primi în cel mai bun caz tichete-cadou sau mai multe zile libere.

În acest an, Iepuraşul a sărit peste tradiţionala primă de Paşte, lăsându-i pe sucevenii angajaţi la stat cu ochii în soare. Medicii îşi amintesc de „vremurile bune“ din anii trecuţi, când primeau tichete de masă în valoare de 50 sau 100 de lei pe secţie.

„În acest an nu va exista primă de Paşte. Conducerea încearcă să găsească o parte din banii pentru al 13-lea salariu, ca să-l vireze angajaţilor acum, înainte de Sărbătorile Pascale. Va fi un fel de substitut“, a explicat Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava.

Primele, o amintire

Funcţionarii din primărie şi Consiliul Judeţean s-au împăcat cu soarta. „Am fost rezervaţi şi anul trecut cu această primă, aşa că nici în acest an nu va exista pentru angajaţii Consiliului“, a declarat preşedintele Gheorghe Flutur. Şi pompierii şi poliţiştii s-au obişnuit de anii trecuţi cu lipsa primelor. „De doi ani nu s-au dat bani pentru această sărbătoare, deci nu va fi nici acum“, a spus Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie.

Zile libere la privaţi

Mai norocoşi sunt unii angajaţi din sectorul privat. Cel puţin, aici există speranţe. „Anul trecut am primit 50 de lei sub formă de primă pentru masa de Paşte, anul acesta sper să fie măcar atât, dacă nu mai mult, pentru că am muncit în plus, fiind mai puţini angajaţi în firmă“, a spus Claudiu Ţigănescu, specialist IT.

Unii angajatori preferă să nu ofere prime, ci zile libere. Masa de Paşte se anunţă a fi destul de frugală. „Probabil ne vom limita la două feluri de mâncare. Prefer să strâng banii pentru o minivacanţă, să mă relaxez împreună cu familia“, a explicat Iulian Chifan, asistent manager.

______________________

Coşul de Paşte, gaură-n buget
Tradiţia spune că de pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească pasca, cozonacul, ouăle vopsite, friptura de miel şi drobul. Preţul acestor preparate ajung până la 300 de lei. „Nu pot să renunţ la preparatele tradiţionale, să-i lipsesc pe copii de spiritul Sărbătorii. Am pus bani deoparte din timp ca să fac faţă cheltuielilor“, a declarat Mihaela Bordeianu, broker asigurări.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite