Suceava: Bucovina, promovată pe calea undelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de cinci luni, „Ţara Fagilor“ va fi mediatizată la radio

Radio România Internaţional lansează un concurs cu premii în care vor fi testate cunoştinţele străinilor despre istoria regiunii.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când a fost transmisă în eter prima emisiune în limba ucraineană despre Bucovina, pe 25 septembrie 1994. Pentru a celebra evenimentul, Radio România Internaţional a lansat un concurs dedicat zonei care cuprinde emisiuni despre oameni, obiceiuri, meserii tradiţionale, turism, dar şi despre problemele cu care se confruntă comunităţile. În acest scop, vor fi difuzate interviuri cu personalităţi ale judeţului, artişti consacraţi şi meşteri populari.

Concurs cu premii relaxante


Pentru ucrainenii care ascultă emisiunile în limba maternă va fi lansat şi un concurs cu întrebări despre Bucovina.
La finalul competiţiei, cei patru finalişti vor beneficia de un sejur de şapte zile la o pensiune din Bucovina. „Este un alt mod prin care ne facem cunoscuţi peste graniţă. Ascultătorii emisiunilor în limba ucraineană vor răspunde unor întrebări despre ţinuturile şi istoria Bucovinei“, a declarat Neculai Barbă, consilier la Prefectura Suceava. Cei interesaţi se pot înscrie la concurs la fax 00.40.21.319.05.62 sau adresa email: ucra@rri.ro.


Grupurile, formaţiile şi ansamblurile artistice compuse din membri ai comunităţii ucrainene contribuie anual la 45% dintre toate activităţile culturale din judeţ, conform informaţiilor furnizate de Uniunea Ucrainenilor din România.

Concursuri în toată ţara

Radio România Internaţional a lansat, de-a lungul timpului, mai multe concursurile de cultură generală. „Fie că a fost vorba de Maramureş, de Bucovina, de Delta Dunării, de Arad, de Năsăud ori Gorj, Vâlcea, răspunsurile ascultătorilor ne-au dovedit că îi interesează informaţiile despre locuri, istorie şi oamenii României”, a spus Alecu Marciuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite