Suceava: „Vacanţa la ţară“, mai scumpă în Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: „Vacanţa la ţară“, mai scumpă în Bucovina
Suceava: „Vacanţa la ţară“, mai scumpă în Bucovina

Diferenţa faţă de preţul anunţat înainte de startul programului este dublă. Cu toate acestea, de la o zi la alta, din ce în ce mai multe pensiuni aderă la programul naţional.

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) a hotărât să înceapă cu două săptămâni mai devreme programul special „Vacanţa la Ţară“. Sucevenii au posibilitatea de a petrece o vacanţă în satele româneşti la tarife promoţionale, în scopul dezvoltării turismului.

 
Programul a început la 1 septembrie şi se va încheia la 1 noiembrie. Această decalare i-a luat prin surprindere pe administratorii pensiunilor din Bucovina, care nu dăduseră nicio ofertă de sejur cu câteva zile înainte de începerea programului.

Posibilităţi de relaxare
Deşi pachetul promovat la nivel naţional cuprinde cazare pentru şase zile în cameră dublă, de duminică până vineri, la tarife de 150 lei la pensiuni de două margarete  şi 195 lei la pensiuni de trei şi patru margarete, operatorii din judeţ au procedat altfel.

„În general, toate pensiunile din judeţul Suceava au aderat la program, doar că unele au dat un număr limitat de camere din capacitatea totală de cazare“, ne-a declarat Niculina Vasiluţ, şeful ANTREC, filiala Suceava. Pensiunile din Vama care participă la programul „Vacanţa la ţară“ sunt Casa Elvira, Casa Aurora, Casa Bianca, Casa Călin, Casa Lucan, Casa Albă, Bucovina Lodge, La Goriţa şi Pensiunea Gabriela.

Aici există Asociaţia Turistică Vama, care include peste 20 de pensiuni. Dintre acestea, doar nouă sunt membre ale ANTREC. „Pensiunile din zona noastră oferă 250 de locuri de cazare pentru programul «Vacanţa la ţară». Asta înseamnă că fiecare pensiune a oferit în medie zece locuri, la preţul de 40 de lei de persoană pentru o noapte de cazare, cu mic dejun inclus. Acest tarif este practicat la toate categoriile de pensiuni, de la două la patru margarete“, a spus Aurelia Badale, preşedintele Asociaţiei. 

Gazdele organizează pentru grupurile de turişti drumeţii pe munte şi excursii la stână. Duminica se pot face plimbări de agrement cu mocăniţa şi vizite la Muzeul Ouălor Încondeiate.

Vacanţă la mare

Tot de la 1 septembrie şi până pe 18 octombrie, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării a lansat programul „Litoralul pentru toţi“. Tarifele sunt cuprinse între 195 şi 495 de lei de persoană, pentru un sejur de şase zile. Sunt disponibile 2.500 de locuri de cazare. La un hotel de o stea, fără mic dejun, sejurul costă 159 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite