Suceava: PORTRET: Paul Bosancu, face legea la mijlocul terenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: PORTRET: Paul Bosancu, face legea la mijlocul terenului
Suceava: PORTRET: Paul Bosancu, face legea la mijlocul terenului

La începutul carierei a jucat ca atacant, dar cu timpul a ajuns să evolueze pe postul de fundaş lateral. Acum este stăpân la mijlocul terenului.

Paul a luat exemplul fratelui său mai mare, Ovidiu, fost fotbalist la Juventus Fălticeni, şi de la zece ani a jucat la Bucovina Suceava. A făcut Liceul Sportiv în Bacău şi a fost coleg de clasă cu Andrei Cristea, titular în prezent la Dinamo Bucureşti, alături de care a jucat în echipa de fotbal a liceului. În clasa a X-a, a câştigat Campionatul Judeţean de Juniori din Bacău. Încă din timpul şcolii, Paul a avansat la echipa FCM Bacău, unde a luat locul II. „Am jucat cu Braşovul care-i avea în echipă pe Marius Constantin, acum la Rapid, şi pe Romeo Surdul de la Steaua“, a mărturisit Paul Bosancu.


Salt în liga a II-a


După absolvirea liceului şi terminarea junioratului, suceveanul a jucat pentru o scurtă perioadă la echipa din liga a III-a Bucovina Rădăuţi, apoi s-a transferat la Cetatea Suceava. Cu ultima echipă a promovat în liga a II-a. „După asta, am plecat la FCM Focşani, la liga a II-a, dar n-am stat mult deoarece am renunţat în favoarea echipei Juventus Fălticeni pentru că mi s-a facut o ofertă mai bună“, a declarat Paul. Jocul bun l-a adus în vizorul preşedintelui de la FCM Bacău, Relu Damian, care l-a chemat la teste. „La cererea preşedintelui am dat o probă, după care m-au chemat înapoi la Bacău, echipa jucând atunci în liga a II-a“, a explicat fotbalistul.


I s-a dat o şansă şi a profitat


În această echipă, Paul Bosancu a fost foarte apreciat de antrenorul Cristi Popovici care, la un moment dat, a declarat pentru o publicaţie sportivă: „Mi-a plăcut la Bosancu faptul că, ori de câte ori l-am trimis să joace în C, la formaţia satelit, nu a facut-o pe îmbufnatul, aşa cum au procedat alţi colegi de-ai săi. Am tras de el, în speranţa de a reveni la prima echipă. Acum i s-a dat şansa, iar el a profitat de ea“.


La începutul carierei a jucat mai mult în atac, dar cu timpul Paul Bosancu s-a dat mai în spate. A jucat pe postul de mijlocaş, iar la Bacău a evoluat ca fundaş lateral. Polivalenţa l-a ajutat foarte mult. După un an şi jumătate petrecut la FCM Bacău, jucătorul sucevean a ajuns la CFR Rapid Suceava, formaţie la care activează şi în prezent. „În primul rând, am vrut să mă întorc acasă, ca să fiu alături de familie şi de prietenii mei. Pe lângă asta, la CFR Rapid Suceava am găsit un grup foarte unit şi m-am integrat de minune în echipă. Aici suntem mereu susţinuţi şi încurajaţi de conducătorii clubului, începând de la antrenor până la finanţator“, a încheiat Paul.

întrebări şi răspunsuri


Care au fost cele mai importante meciuri pentru tine?
Majoritatea meciurilor au fost importante pentru mine însă cele mai importante au fost cele jucate la echipa Cetatea Suceava cu Sportul Studenţesc, echipă  de liga I, unde am câştigat meciul chiar dacă noi eram la liga a II-a, un meci foarte frumos. Un alt meci important a fost cel cu Rapid Bucureşti.
Care îţi sunt planurile tale de viitor?
Încerc să-mi fac treaba cât mai bine la CFR Rapid Suceava, şi cred că vom ajunge departe dacă rămânem în continuare la fel de uniţi. Unica mea dorinţă acum este să evoluez cât mai mult la această echipă şi să câştigăm cât mai multe meciuri.

ce-i place
În timpul liber, Bosancu preferă să stea în faţa calculatorului sau a televizorului. „Mă uit la multe filme, iar preferatul meu e «Gladiatorul»“, a recunoscut fotbalistul. De asemenea, oricând are timp, nu ratează jocurile video pe consolă.

ce nu-i place
Deşi nu este pretenţios la mâncare şi deobicei serveşte orice i se pune pe masă, fotbalistul nu suportă preparatele care conţin pătrunjel. De asemenea, nu-i place să fie bârfit.

profil
nascut. 19 iunie 1984, Suceava.
studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava.
familie. Necăsătorit.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite