Suceava: Bolnavii de la „Sfântul Ioan“ îşi încearcă norocul la bingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Bolnavii de la „Sfântul Ioan“ îşi încearcă norocul la bingo
Suceava: Bolnavii de la „Sfântul Ioan“ îşi încearcă norocul la bingo

Oamenii cumpără bilete la acest joc de la taraba amplasată la poarta unităţii medicale

Cu 5 lei sucevenii au impresia că-şi cumpără norocul. Biletele sunt colectate de vânzătorii stradali, iar oamenii stau lipiţi de televizor pentru a vedea rezultatul.

Sucevenii pot vedea cum bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean „Sfântul Ion cel Nou“ ies zilnic din saloane pentru a juca bingo la poarta unităţii medicale. Aici îşi are taraba unul dintre cei care promit bani mulţi şi premii garantate femeilor şi bărbaţilor în halate de spital şi papuci de casă.


Ieşite ca ciupercile după ploaie în această toamnă, tarabele cu bilete pentru bingo îi îmbie pe oameni la câştiguri „pe bune“, după cum spun vânzătorii. Multe dintre mesele cu jocul de noroc sunt aşezate strategic, la colţurile aglomerate de stradă şi în staţiile de autobuz.


Preţul este 5 lei, o nimica toată, dacă e să ne gândim la câştiguri. Completaţi cu numele, numărul de telefon, iar dacă luaţi trei bilete primiţi talonul gratis. Urmăriţi la televizor, iar dacă nu câştigaţi nimic, veniţi cu el şi vă înscrieţi în altă cursă. Câştigurile se ridică de la sediul de lângă Bucovina“, spune convingător vânzătorul din faţa spitalului.

Eu nu joc prea des, însă am în salon o femeie care cumpără zilnic cartoane şi, după ce a văzut că nu a câştigat nimic i s-a făcut rău, i-a crescut tensiunea. Cheltuise 50 de lei şi nu prea are bani, că e de la ţară, e săracă. S-a gândit că poate câştigă şi-şi plăteşte medicamentele, dar a fost invers. A pierdut aproape jumătate din banii pe care-i avea de acasă“, a mărturisit Maria F., pacientă internată în spital.


Ce-i păţiţi nu mai încearcă


Mulţi însă recunosc faptul că au încercat şi ei, dar s-au lăsat păgubaşi după ce au văzut că nu câştigă. Mulţi suceveni cred că biletele nu mai ajung unde trebuie şi că sunt aruncate la gunoi ori li se dă foc. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului se îndoieşte de corectitudinea acestui tip de joc, dar nu poate face momentan nimic.


Până în prezent nu avem nicio reclamaţie de la oameni în legătură cu jocul bingo. Nu ştiu cât de legale sunt. Atâta timp cât au autorizaţie de la Primărie este în regulă, însă dacă o să avem vreo plângere, vom lua măsuri“, a declarat Elena Oanea, şeful Oficiului pentru  Protecţia Consumatorului Suceava.


Primăria încă nu a dat autorizaţie definitivă firmei de jocuri bingo. „Este o firmă din Bistriţa care a primit autorizaţie provizorie de la noi. În ultima şedinţă de consiliu am stabilit să le închiriem câte un metru pătrat în aproximativ zece zone din Suceava“, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Povestea jocului de bingo


Acest joc a făcut furori în România, în anul 1997, la emisiunea „Teleeurobingo“. Spectacolul era urmărit de milioane de români şi mulţi dintre ei cumpărau cartonaşele chiar dacă erau, de cele mai multe ori, necâştigătoare. Acelaşi lucru se petrece şi acum în ţară, însă la tarabele de pe stradă. Cei mai mulţi rămân însă numai cu speranţa că vor câştiga premiul Superbingo, care este în valoare de 100.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite