PORTRET Bobby Stroe: „Muzica e extrem de specială, trece prin minte şi trebuie să ajungă la suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bobby Stroe
Bobby Stroe

Suceveanul care a dat voce primelor radiouri din Suceava, realizează acum o emisiune la Radio USV.

Nu cred că există sucevean iubitor de muzică bună, care să nu ştie cine este Bobby Stroe. Iar dacă nu este iubitor de muzică, atunci ascultatorii de radio sigur îl recunosc. Bobby Stroe a făcut aproape de toate, dar cel mai important, suceveanul susţine că a făcut ceea ce i-a plăcut. A început să cânte încă din clasa a IX-a în formaţia Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ Suceava, unde a învăţat.

Aşa a început să cânte în faţa publicului, iar în anul 1991 a format formaţia Help. Au urmat aproximativ cinci ani cu performanţe, în care au ajuns şi în top naţional, însă în anul 1996 a renunţat să fie toboşarul trupei. „Atunci m-am hotărât să îi sprijin pe cei care vor să facă muzică bună, oameni care mi-au devenit prieteni. Berti Barbera este unul dintre aceştia şi în acelaşi timp un prieten foarte bun“, ne-a spus Bobby Stroe.

Vocea de la Radio USV

Pe lângă promovarea tinerilor artişti locali, Bobby Stroe se ocupă şi de organizarea de evenimente, iar de la începutul acestui an universitar realizează emisiunea „Crossrouds“ la Radio USV, după ce a dat voce primelor radiouri din Suceava, printre care Top 91, Radio Uniplus, Radio As.

„De multe ori stăm într-o intersecţie şi nu ştim încotro să o luăm, ce ne place, ce vrem. Aici intervin eu şi încerc să îi ajut pe ascultători să aleagă muzica ce le place. Muzica e extrem de specială, trece prin minte şi trebuie să ajungă la suflet“, a spus suceveanul. Chiar dacă nu cântă publicului larg. Bobby nu va renunţa niciodată la muzică. Cântă la petreceri cu prietenii şi oriunde este invitat, însă doar ca amator.

A început cu rock-ul, a abordat blues-ul şi apoi le-a combinat în jazz. „Rock-ul este pentru public în masă, blues-ul este mai restrâns. Am simţint să fac un liant şi m-am dus spre jazz. Rock-ul e doar o tentă pe care o dai muzicii“, explică suceveanul.

Scrie poezii pentru cei dragi

Pe lângă acestea Bobby Stroe scrie articole de specialitate în revista „Sunete“, unde îşi doreşte prin criticile sale să îi facă pe cei din jur să aprecieze calitatea muzicii. Atunci când timpul îi permite scrie, şi nu orice, scrie poezii pentru cei dragi.

„Poeziile sunt pentru mine şi pentru cei dragi mie. Cu toate acestea viaţa mea a fost mereu publică şi nu am avut niciodată probleme“, povesteşte Bobby Stroe. În încercarea de a reînvia spiritul civic din oraş, a înfiinţat Asociaţia pentru Suceava. „Am vrut să mă implic ca şi voluntar din dragoste pentru oraş. Încercăm să îi determinăm pe oameni să se implice în viaţa lor“, a spus Bobby Stroe.

Profil
Născut: 21 noiembrie 1970, Fălticeni
Studii: Master în Administrarea Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza“ Iaşi
Familie: Căsătorit, doi copii

Întrebări şi răspunsuri

De care trupe locale vă simţiţi mândru?

Odyssey şi T-Jazz sunt două trupe cu care lucrez de mult timp şi pe care le recomand.

Aţi regretat vreodată că nu aţi făcut o carieră în muzică?

Mi-ar fi plăcut să cânt, dar mă simt bine şi în spatele microfonului unde nu mă vede nimeni şi în spatele scenei. Probabil erau nişte sacrificii pe care la momentul respectiv nu eram dispus să le fac.

Ce-i place
„Îmi plac oamenii foarte mult. Îmi place să îi descopăr pe ei şi lucrurile care îmi plac. De asemenea, îmi place pescuitul şi muntele“, a spus Bobby Stroe.

Ce nu-i place
Nu-i place lipsa de respect pe care o au unii oameni faţă de ei şi faţă de cei din jur.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite