Suceava: Bibliotecarii săteşti află pe 17 iulie dacă primesc calculatoare gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24 de biblioteci publice din judeţ ar putea fi incluse, în acest an, în programul „Biblionet”. Pe 17 iulie, bibliotecarii vor afla dacă primesc calculatoare gratis, împreună cu soft-urile necesare.

Un număr de 24 de biblioteci publice din judeţ s-au înscris, în acest an, la programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea”, derulat de Fundaţia Bill & Melinda Gates.

În valoare de 26,9 milioane de dolari, programul urmăreşte înzestrarea bibliotecilor, în special a celor săteşti, cu calculatoare şi soft-urile necesare, precum şi pregătirea personalului în vederea îmbunătăţirii serviciilor oferite populaţiei.

 „Totul depinde de momentul în care se va implementa în judeţ. Programul va dura cinci ani, iar în 2009 vor fi acceptate doar 12 candidaturi. Noi am depus, până pe 4 iunie, cererea pentru 24 de biblioteci, şi aflăm pe 17 iulie dacă intrăm în acest an sau în 2010”, spune Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Judeţene „I.G. Sbierea”.

Potrivit lui Cărăbuş, edilii celor 24 de oraşe au semnat deja acceptul de a plăti serviciile de conectare la internet.

Printre condiţiile pentru înscriere s-a mai numărat asumarea obligaţiei de a trimite la training personalul din biblioteci, pentru a îmbunătăţi serviciile oferite populaţiei.

Programul a fost demarat în data de 23 aprilie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite