Bazarul Suceava, călcat de inspectorii vamali şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un comerciat îşi aranjează marfă într-un modul din Bazarul Suceava
Un comerciat îşi aranjează marfă într-un modul din Bazarul Suceava

Oamenii legii au dat buzna în cel mai mare centru comercial de acest tip din Moldova şi au controlat vânzătorii în tentativa de combatere a evaziunii fiscale.

În decurs de numai câteva ore s-au găsit mai multe nereguli, care au dus la aplicarea unui număr de 14 amenzi, în valoare totală de 18.000 de lei.

În plus, au fost confiscate mărfuri aduse din Turcia şi Ucraina, şi care au fost abandonate de comercianţii din Bazar, în valoare de aproape 35.000 de lei.

„S-au verificat activităţile comerciale desfăşurate cu bunuri provenite din spaţiul extracomunitar. Acţiunea a avut ca principal scop identificarea fenomenelor de evaziune fiscală, în special pe linia sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi vamale, precum şi pe linia respectării prevederilor Legii nr. 344/2005 privind Dreptul de Proprietate Intelectuală, fiind verificate documentele de achiziţie şi evidenţele contabile pentru bunuri provenite din spaţiul extracomunitar deţinute în vederea comercializării"
, se arată într-un comunicat al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

La control au participat echipele mobile ale Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău şi al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani, în colaborare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Citeşte şi:

Revolta comercianţilor din Bazarul Suceava FOTOGALERIE

Bazarul auto din Rădăuţi, luat la puricat de poliţişti

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din judeţ!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite