Suceava: Bazarul, soluţia de criză pentru garderoba de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Bazarul, soluţia de criză pentru garderoba de iarnă
Suceava: Bazarul, soluţia de criză pentru garderoba de iarnă

Tot mai mulţi suceveni renunţă să-şi caute îmbrăcăminte în centrele comerciale

Administratorii standurilor din magazine se plâng că vânzările nu reuşesc să le mai acopere cheltuielile.

 Sucevenii trec tot mai rar pe la standurile de încălţăminte sau îmbrăcăminte ale centrelor comerciale din oraş. O bună parte dintre cei care cumpărau cu regularitate produse „de firmă“ preferă acum să viziteze bazarul sau chiar magazinele second-hand.

Mulţi dintre foştii clienţi ai magazinelor „cu pretenţii“ susţin că o haină de 100 de lei li se pare acum un lux. „Înainte mai luam haine produse de firme de renume, însă după ce am văzut că sunt fabricate în Turcia, Ucraina sau Ungaria am renunţat. Nu cred că toate sunt originale. Prefer o haină «fără fiţe», pe care să o pot cumpăra şi din bazar şi nu trebuie să dau salariul pe trei surcele“, susţine Alina Tcaciuc, gestionară.

Din cauza faptului că cererea a scăzut considerabil, o bună parte dintre comercianţii din Suceava se gândesc să renunţe la afacere. „Când am adus marfă ultima dată nu mi-a venit să cred. Pe câteva bluze şi rochii am dat 9.000 de lei, le ţineam în mână că erau într-un sac“, povesteşte Mihai Gheorghe, patron.

Cheltuieli mari, încasări tot mai mici

Pe lângă scumpirea produselor, administratorii au de luptat şi cu chiriile mari, tot mai greu de plătit.
„Nu mai avem vânzare, iar şeful meu vrea să închidă magazinul. Aveam o colegă, dar acum lucrez numai eu. Oamenii intră, se uită la preţuri şi ies. Nici damele cochete nu se mai îndură să dea mai mult de 100 de lei pe o bluză“, mărturiseşte Daniela, vânzătoare.

Nereguli găsite de inspectorii OPC

Pe de altă parte, mulţi comercianţi sunt găsiţi în neregulă la controalele autorităţilor. „Am constatat că unii vânzători adoptă practici incorecte prin care induc în eroare cumpărătorul. Spre exemplu, am găsit haine pe care scria reducere, însă erau vândute la preţul lor real“, a declarat Elena Oanea, şef al Oficiului pentru Protecţie al Consumatorilor Suceava.

Hainele de firmă nu sunt o prioritate pentru mine, Carmen Vlădeanu, administrator.

Prefer o pereche de pantaloni din magazinele obişnuite, Alina Tcaciuc, gestionar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite