Suceava: Bătrânii, jefuiţi de vânzătorii de chilipiruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Bătrânii, jefuiţi de vânzătorii de chilipiruri
Suceava: Bătrânii, jefuiţi de vânzătorii de chilipiruri

Hoţii au furat de la cel mai în vârstă locuitor din comuna Baia, un bărbat de 100 de ani, 1.600 de lei

Răufăcătorii fac parte din cunoscuta grupare de ţigani ardeleni care înşeală şi fură bâtrânii, după ce le intră în case sub pretextul că au chilipiruri de vânzare.

Centenarul Mihai Ieftimie din comuna suceveană Baia a fost jefuit de un grup de ţigani ardeleni. Modul de operare a fost cel clasic: câţiva indivizi au intrat în curtea bătrânului sub pretextul că vor să-i vândă diverse lucruri. Când acesta s-a dus în casă să ia banii, unul dintre ei l-a urmat, i-a smuls din mâna suma de 1.600 de lei şi a fugit. Din fericire, în acest caz, poliţiştii au beneficiat de ajutorul întreagii comune şi au pus mâna pe hoţi în Râşca, o comuna învecinată, la jumătate de oră după producerea furtului. „De vină sunt şi victimele, care cred că cineva este suficient de fraier să le vândă produse de calitate la preţuri de nimic. De aceea reuşesc să păcălească bătrânii, pentru că la vârsta lor sunt la fel de creduli ca şi copiii”, a spus Ştefan Marcu, agent de vânzări.

Desfăşurarea evenimentelor

Miercuri după-amiază, Lăcrămioara D. din comuna Baia a sesizat Poliţia că bătrânului Mihai Ieftimie i-a fost sustrasă suma de 1.600 lei de către trei persoane necunoscute care comercializau diferite bunuri în comună.

Poliţiştii i-au prins pe Janoş G.,19 ani, Ambrus G., 49 ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, şi Iancu M. , 44 ani, din comuna Crăciuneşti, judeţul Mureş. Asupra tânărului de 19 ani a fost găsită suma de 1.500 lei.

Din cercetări a rezultat că cei trei au ajuns în comuna Baia cu un autoturism, iar Janoş G. i-a propus lui Mihai Ieftimie să cumpere un covor persan, un set de cuţite şi unul de oale din inox cu suma de 80 de lei. Făptaşii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat, urmând să fie pedepsiţi.

La jumătatea lunii iulie,  Ştefan K., 85 de ani, din Vatra Dornei, a fost acostat pe stradă de doi bărbaţi care, sub pretextul unei vânzări avantajoase, i-au sustras din casă suma de 27.000 de lei. Hoţii nu au fost prinşi încă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite