Suceava: Bătrâni sunt lăsaţi fără pensie de o falsă poştăriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Bătrâni sunt lăsaţi fără pensie de o falsă poştăriţă
Suceava: Bătrâni sunt lăsaţi fără pensie de o falsă poştăriţă

Judecătorii suceveni au dispus săptămâna trecută arestarea preventivă a Florentinei Gavriliuc (19 ani) pentru săvârşirea a şase infracţiuni de furt şi violare de domiciliu şi pentru trei

Judecătorii suceveni au dispus săptămâna trecută arestarea preventivă a Florentinei Gavriliuc (19 ani) pentru săvârşirea a şase infracţiuni de furt şi violare de domiciliu şi pentru trei tentative de înşelătorie. Cinci femei şi un bărbat, toţi cu vârste cuprinse între 75 şi 94 de ani, au rămas fără pensia pe două luni, după ce au fost păcăliţi de tânăra care s-a prezentat drept angajat al Poştei Române.


Florentina Gavriliuc, din comuna suceveană Vereşti, a sustras prin înşelătorie şi furt de la aceştia 5.220 de lei. Tânără le spunea bătrânilor că le-au fost mărite pensiile şi că în schimbul majorării trebuie să achite o taxă.
Cea mai mare pagubă i-a făcut-o Aspaziei C., de 94 de ani, din comuna Zvorâştea. Aceasta i-a dat cu mâna ei tinerei 1.200 de lei. „Inculpata i-a promis bâtrânei că va primi 1.500 de lei drept pensie restantă pe anii anteriori. Pe lângă aceasta, tânăra i-a mai sustras fără ştire din casă şi suma de 700 de lei“, a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.


Cel mai ieftin a scăpat Elena A. (77 de ani). Acesta a dat doar 20 de lei pentru că doar atât mai avea în casă. „Dintre cele nouă acte ilegale, trei au fost tentative de înşelăciune. Un bărbat şi două femei din comuna Moara nu s-au lăsat păcăliţi. Acestora li s-a spus că au de primit nişte diferenţe de la pensie“, a adăugat Panţîru.


Falsul poştaş a comis acte ilegale atât în judeţul Suceava, la Udeşti şi Dumbrăveni, cât şi în judeţul Botoşani, în satele Ipoteşti şi Zvorâştea. Florentina Gavriliuc nu se află la prima abatere, în 2005 fiind arestată pentru aceleaşi capete de acuzare. În prezent se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite