Bătaie pe fondurile europene pentru construirea de pensiuni turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 225 de suceveni au depus documentaţia necesară pentru a obţine subvenţii, iar acum aşteaptă răspunsul autorităţilor.Proiectele vizează deschiderea de pensiuni, de agro-pensiuni, dar şi dezvoltarea unor unităţi turistice deja existente, la capitolul recreaţional.

Mai exact, este vorba de acei proprietari care vor să-şi amenajeze terenuri de sport, piscine ori să ofere servicii de agrement, gen plimbări cu caii prin pădure ori cu ATV-uri. Dosare au fost depuse şi de câteva primării care doresc să-şi deschidă centre de informare turistică.

Revelion şi Crăciun la suprapreţ în inima Bucovinei

„Sucevenii interesaţi s-au mişcat foarte bine la depunerea de proiecte. Suntem în primele trei judeţe din ţară ca număr de proiecte depuse, dacă nu chiar primii. Proiectele sunt evaluate din prisma conformităţii, după care va urma partea de vizită în teren şi verificarea eligibilităţii", a declarat Dorel Guliciuc, şeful Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava.

Ce tarife au hotelurile, pensiunile şi vilele din Gura Humorului

Pentru o pensiune agro-turistică se poate obţine o finanţare de 85% din valoarea proiectului, în limita a o 100.000 de euro, iar în cazul pensiunilor valoarea maximă a proiectului este de 200.000 de euro, finanţarea fiind 50%.

Banii nerambursabili sunt asiguraţi în proporţie de 80% din fonduri de la Uniunea Europeană şi 20% de Guvernul României.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru ştiri proaspete din judeţ!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite