Bărbatul care a murit de gripă porcină suferea de obezitate şi diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suceveanul a decedat vineri nopatea în ambulanţa care îl transporta din Rădăuţi spre Iaşi. Acesta a fost internat cu o săptămână în urmă la spitalul din Rădăuţi cu diagnosticul de insuficienţă respirator, pneumonie şi cu suspiciuni de gripă porcină.

Dorin Muha, în vârstă de 43 de ani din municipiul Siret a decedat vineri seara în ambulanţa care îl transporta din Rădăuţi la Iaşi. Cazul a atras atenţia reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava după ce s-a descoperit că bărbatul avea gripă porcină. „S-a deschis o anchetă în acest caz iar peste 10 zile aşteptăm rezultatele anatomo-patologice pentru a afla cu exactitatea cauza decesului bărbatului”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful DSP. Potrivit aceleaşi surse, bărbatul avea şi afecţiuni cardiace, era obez şi avea diabet.

Avea gripă porcină şi alte afecţiuni grave

Conform datelor transmise de către Ministerul Sănătăţii, confirmarea de îmbolnăvire cu noul virsu gripal a fost transmisă de către Insititutul Cantacuzino în cursul acestei zile.  „În dimineaţa zilei de 20 noiembrie s-a degradat starea de sănătate a acestuia, iar medicii au solicitat ambulanţă pentru a fi dus la Iaşi. În apropiere de Paşcani situaţia s-a înrăutăţit şi mai tare, iar cadrele din ambulanţă au luat hotărârea de a opri la Spitalul din localitate. La Paşcani bărbatul a decedat”, a declarat Alexandru Lăzăreanu. 

Stare de sănătate s-a agravat datorită afecţiunilor

Portrivit comunicatului de presă transmis de către Ministerul Sănătăţii decesul s-a datorat evoluţiei rapide nefavorabile a pacientului prin afecţiunile asociate pe care acesta le avea- obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Cauza decesului, potrivit aceleaşi surse a fost stop cardio-raspirator.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite