Averile din declaraţiile inspectorilor şcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară“ vă prezintă cele mai încărcate declaraţii de avere completate de cei 34 de şefi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). 

Potrivit ultimelor fişe completate de inspectorii şcolari, cei mai mulţi dascăli au datorii la bănci şi deţin maxim un apartament şi un autoturism.

Puţini şefi ai IŞJ au venituri anuale considerabile.Unul dintre cei care a declarat venituri frumuşele în 2009 este inspectorul general Petru Carcalete. Acesta s-a profilat pe agricultură şi deţine cinci terenuri în diferite părţi ale judeţului, o casă în Suceava, două maşini, o Dacia şi un Volkswagen.

Venituri din activităţi independente

„E o afacere profitabilă. Am primit terenurile respective prin moştenire şi pentru a nu le lăsa în paragină am hotărât să le însămânţez. Mi-am dat seama astfel că se pot face bani din agricultură şi am continuat. Mai ales că agricultura nu-ţi ia mai mult de două săptămâni pe an dacă lucrezi mecanizat“, a explicat Petru Carcalete, inspectorul IŞJ.

În total, şeful inspectoratului a raportat în declaraţia de avere pe 2009 un venit de peste 42.000 de lei din salariu şi indemnizaţii, în jur de 16.000 de lei din alte activităţi şi 30.000 de lei din vânzarea de produse agricole. Totodată, familia Carcalete a obţinut 82.000 de euro, ca avans la vânzarea unui teren. Un alt inspector care a declarat venituri substanţiale este Carmen Ciobîcă. Familia inspectorului de fizică-chimie deţine 1.000 de metri pătraţi la Şcheia, un apartament în Suceava şi un Volkswagen Polo.

Pe lângă venitul anul de peste 42.000 de lei, se adaugă un cont de 125.703 de lei şi un altul de 2.000 de euro, dar şi o colecţie de artă în valoare de 5.000 de euro.

Şi inspectorul Gheorghe Coman se poate lăuda cu două suprafeţe de teren, la Fălticeni şi Câmpulung de 6.200 de metri pătraţi, o casă la Fălticeni, o Dacia Logan şi are un venit anual de 45.000 de lei. Familia Coman a mai trecut şi depozite de 55.000 de lei, dar şi datorii la bănci de peste 16.000 de euro.

Un alt inspector care a declarat venituri din activitatea unei firme este Gela Hofnar Ţăranu. Aceasta a raportat un salariu anual de peste 38.000 de lei, iar la capitolul „venituri din activităţi independente“ a înregistrat pe firmă 25.000 de lei anual. Familia acesteia mai deţine un apartament, un teren de 8.000 de metri pătraţi şi un autoturism.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite