Suceava: Autorităţile se plâng, cerşetorii fac avere (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar o săptămână, în urma unor campanii anti-cerşetori, desfăşurată în cele două oraşe din Transilvania, 70% din oamenii străzii au dispărut din oraş.

Mai citiţi şi:

De ce nu scapă sucevenii de cerşetori

Salariu de cerşetor: 1.200 de lei lunar

Îşi trăiesc copilăria din mila publică

Zilele Oraşului, raiul cerşetorilor

CAMPANIE „ADEVĂRUL DE SEARĂ“ SUCEAVA

„Adevărul de Seară“ a început de luni, 22 iunie, campania „Scăpaţi-ne de cerşetori!”. Sucevenii vor putea dezbate pe suceava.adevarul.ro problemele pe care le-au avut din cauza cerşetorilor, dacă au fost agresaţi de aceştia şi dacă au încercat să semnaleze vreunei instituţii cazuri de copii văzuţi cerşind la colţ de stradă. Problemele semnalate de cititori pe site-ul Adevărul vor fi publicate în paginile cotidianului „Adevărul de Seară“.

Autorităţile locale sucevene se mişcă cu viteza melcului cînd vine vorba de promptitudinea cu care rezolvă problemele. Deşi în urmă cu o săptămână am tras semnalul de alarmă anunţându-i pe edili că oraşul este sufocat de cerşetori, iar sucevenii sunt sătui de ei, aceştia nu au luat încă nicio măsură.

Poliţiştii nu au autoritate

Mai mult, unii dintre cei care ar trebui să rezolve această problemă se plâng că nu au autoritate. Un astfel de incident, demn de „cascadorii râsului”, a avut loc ieri. Aflat pe teren, un reporter „Adevărul de Seară” a observat cum doi poliţişti comunitari treceau pe lângă un cerşetor. Văzându-se fotografiaţi, aceştia nu s-au interesat de persoana ce stătea cu mâna întinsă, ci au început să se plângă că nu au autoritate în faţa cerşetorilor.

Cum au rezolvat alţii problema

Nu acelaşi lucru s-ar putea spune şi despre modul în care au privit problema autorităţile locale orădene. Pentru a scăpa de cerşetori, Primăria din Oradea a împărţit în oraş 12.000 de fluturaşi, a amplasat circa 50 de panouri publicitare şi peste 1.000 de afişe care promovau mesajul „Spuneţi nu cerşetoriei!” au fost lipite în tramvaie, autobuze şi supermarketuri. „Am avut discuţii şi cu clericii bisericilor, pe care i-am rugat să încerce să le explice cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria în exterior. Campania a avut eficacitate, sunt mai puţini cerşetori în zonele centrale. Avem deja în plan demararea unei noi campanii, şi mai agresive”, a explicat Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Oradea.

O campanie asemănătoare a fost demarată şi de către Primăria din Târgu Mureş. În urma acesteia, numărul cerşetorilor din oraş a fost diminuat cu circa 60%, fiind identificaţi doar 15 oameni ai străzii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite