Automotor în flăcări în apropierea gării Vama (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cauza incendiului a fost supraîncâlzirea ţevii de eşapament  a automotorului
Cauza incendiului a fost supraîncâlzirea ţevii de eşapament a automotorului

12 persoane dintre care 3 copii au fost la un pas de tragedie în comuna Vama. Partea din faţă a automotorului cu care se deplasau a fost cuprins de flăcări. Pompierii au reuşit să evacueze la timp toţi călătorii automotorului şi să stingă incendiul violent înainte ca acesta să ajungă la casele din imediata apropiere

Clipe de groază pentru 9 persoane adulte şi 3 copii care se deplasau dinspre Moldoviţa spre Vama cu un automotor aparţinând depoului Suceava Nord-RTFC Iaşi.

La intrarea în staţia CF Vama postul de conducere numărul 1 al automotorului a fost cuprins de un puternic incendiu, flăcările şi fumul dens punând în pericol vieţile călătorilor.

Panica a cuprins şi pe proprietarii caselor vecine cu cale aferată, existând pericolul ca flăcările să ajungă şi la gospodăriile lor.

Alertaţi de apelurile la numărul de urgenţă 112, detaşamentul de pompieri Câmpulung Moildovenesc a reuşit împreună cu Serviciul Voluntar pentru situaţii de urgenţă Vama să evacueze în timp util persoanele aflate la bordul automotorului şi să stingă incendiul înainte ca acesta să se propage la întreg vehicolul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Dan Baltaru, spune că din primele cercetări incendiul s-a produs din cauza supraîncâlzirii ţevii de eşapament  a automotorului, ţeavă neprotejată corespunzător faţă de materialele combustibile. În urma incendiului au ars izolaţia termică şi fonică din postul nr.1 de conducere, aproximativ 100 litri de motorină din rezervor şi documente de identitate ale mecanicului.

De asemenea s-au degradat geamurile şi parbrizurile frontale, panoul de comandă, instalaţia electrică, rezervorul de motorină şi două treimi din compartimentul călătorilor, valoarea pagubelor fiind încă în curs de estimare.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite