Autobuzele pentru transportul local în comun din Suceava „mor” pe capete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul electric presupune achiziţia de noi autobuze
Transportul electric presupune achiziţia de noi autobuze

Frigul care domneşte de aproape trei săptămâni în Suceava a ucis nu doar oameni, ci şi autobuzele societăţii locale de transport public local, TPL.

Pentru că nu au hale unde să încălzească peste noapte autobuzele, acestea „refuză” în unele dimineţi să mai pornească sau „îşi dau sufletul” pe traseu.

Consecinţa este aceea că la orele de vârf sucevenii se înghesuie în autobuzele care ies pe traseu, iar uneori petrec perioade lungi în ger pentru a prinde un mijloc de transport care să-i ducă spre serviciu. Din cele 33 de autobuze din dotarea TPL, la orele de vârf sunt scoase pe traseu doar 25, restul fiind scoase temporar din uz, pentru reparaţii.

„Probleme apar tot timpul. Scoatem un autobuz din atelier, dar vin alte două şi tot aşa. Nu ne permitem să mai reparăm defecţiunile care cer mult timp de intervenţie. Cele mai multe probleme sunt cauzate de îngheţarea aerului - blocarea uşilor, a frânelor. Majoritatea problemelor cu care ne confruntăm acum sunt cauzate de frig. Rar mai apare câte o curea ruptă, un alternator defect, un electromotor blocat“, a explicat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

Abonamentul TPL, mai scump de la 1 iulie

Actualele autobuze care circulă în municipiul Suceava sunt fabricate în Franţa şi nu au fost gândite pentru ierni grele. Reprezentanţii TPL Suceava spun că sistemul de încălzire nu face faţă, iar autobuzul se transformă într-o cutie de conserve atât pentru călători, cât şi pentru şofer.

Cu această experienţă tristă în spate, autorităţile locale sucevene spun că la următoarea licitaţie care se va organiza pentru achiziţionarea de autobuze una dintre condiţiile impuse să fie cea a existenţei unui sistem de încălzire performant.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro să afli ultimele știri din județ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite