Autobuzele TPL, un pericol pentru călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvia Cîrlan a fost internată la spital după ce şi-a rupt piciorul în autobuz
Silvia Cîrlan a fost internată la spital după ce şi-a rupt piciorul în autobuz

Sucevenii se tem să mai circule cu mijloacele de transport în comun după ce o bătrână şi-a rupt piciorul în autobuz. Şoferul s-a declarat nevinovat, dar poliţiştii au început cercetările sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă.

Autobuzele Transportului Public Local (TPL) au ajuns un pericol pentru sucevenii care urcă în acestea. Silvia Cârlan, în vârstă de 75 de ani, din comuna Bosanci, s-a ales cu un picior rupt după ce conducătorul a luat o curbă bruscă la stânga. „M-au ajutat nişte oameni din autobuz să mă ridic şi m-au aşezat pe un scaun, unde am stat încă o oră pentru că nu mai puteam să mă ridic de durere“, a declarat victima. Femeia a zăcut în durere, timp în care a fost plimbată de autobuz pe toată ruta, prin cartierele Burdujeni, Iţcani şi retur până în oraş. 


Curbă luată în viteză


Şoferul susţine că nu are nicio vină în accidentarea pensionarei. „Eram la intersecţia de la Areni, coboram pe Mărăşeşti, m-am asigurat şi am făcut curba. Femeia nu s-a ţinut de bară, aşa a declarat şi la poliţişti, şi s-a accidentat. Am întrebat-o dacă vrea să coboare în staţie la Bancă, dar a refuzat, a spus să o las de unde am luat-o, din Obcini, că merge la fata ei. La Curcubeu am chemat ambulanţa deoarece o durea prea tare“, a declarat Ştefan Tiron, şoferul autobuzului cu pricina.


Acesta a explicat că în intersecţie a trebuit să se mişte repede deoarece sunt maşini care nu dau prioritate şi, din nefericire, chiar el a fost victima unui alt incident în acelaşi loc. Femeia va fi supusă unei intervenţii chirurgicale pe 9 aprilie, după care va mai rămâne internată pentru recuperare încă 30-40 de zile.


„Victima accidentului nu a trebuit să depună plângere la poliţie deoarece se fac cercetări în acest caz cu privire la vătămare corporală din culpă“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. Directorul TPL a sărit în ajutorul angajatului său. „Am primit confirmare de la poliţie că femeia şi-a asumat vina, deci nu vor mai fi discuţii. Dacă şoferul va fi găsit vinovat în urma cercetărilor, asigurarea companiei va acoperi zilele de spitalizare ale victimei“, ne-a declarat  Darie Romaniuc, director TPL.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite