Suceava: Au ieşit la grătar şi au declanşat un incendiu de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O întreagă brigadă de pompieri împreună cu lucrători din cadrul Direcției Silvice Suceava au intervenit în orașul Gura Humorului pentru stingerea unui incendiu de proporții ce amenința să distrugă suprafețe însemnate de fond forestier.

Ieri în jurul orei 16.30, grupa de intervenție a ISU Suceava, coordonată de inspectorul șef, colonelul Ion Burlui, împreună cu Garda de Intervenție Gura Humorului și Detașamentele de pompieri Suceava, Cîmpulung Moldovenesc și Fălticeni au intervenit cu 73 de militari, șapte autospeciale și opt motopompe pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, cu extindere la fondul forestier, în orașul Gura Humorului, în zona dealului Toaca.


În sprijinul pompierilor militari au mai intervenit prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, Direcția Silvică Suceava, cu 150 de lucrători, 10 jandarmi și 4 agenți de poliție.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21.00, înainte ca flăcările să se extindă la coronamentul arborilor. Au ars două hectare de vegetație uscată, un hectar de fond forestier privat și două hectare fond forestier de stat, aparținând Ocolului Silvic Frasin.

image
image


Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că incendiul a avut drept cauză focul lăsat nesupravegheat de către niște persoane venite în acea zonă la iarbă verde și picnic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite