Au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal folosind ecrane cu plase monofilament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați din comuna Todirești au fost surprinși ieri în timp ce pescuiau pe râul Suceava folosind opt ecrane cu plase monofilament.

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Botoșana au fost sesizaţi de Ioan B., de 27 ani din comuna Pătrăuți, paznic la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Suceava, care a surprins pe malul drept al râului Suceava, la cca. 400 m de podul rutier Costâna din comuna Todirești, două persoane care pescuiau ilegal, iar unul dintre aceștia l-a lovit.

Cu ocazia cercetărilor polițiștii au stabilit că paznicul i-a găsit în jurul orei 15.00 pe malul râului Suceava, pe Gheorghe G., de 52 ani și Alois R. de 37 ani, ambii din comuna Todirești, care pescuiau ilegal folosind opt ecrane cu plasă monofilament.

Cerându-le acestora să-l însoțească în vederea aplicării măsurilor legale, pe moment s-au conformat, paznicul a ridicat plasele monofilament, dar Alois R. a fugit, iar în momentul când a fost ajuns, i-a aplicat lui Ioan B. o lovitură pe care acesta a parat-o cu partea inferioară a armei din dotare. În urma altercaţiei cei doi suspecţi au fugit.

Polițiștii au dispus măsuri de căutare şi prindere a celor doi suspecți care sunt dispăruţi de la domiciliu. "În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, postovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, faptă prev. de OUG 23 / 2008 privind pescuitul şi acvacultura și furt", a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite