Suceava: Au distrus muniţie de război timp de şase ore (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii suceveni au distrus joi, 18 iunie, 12.770 de elemente de muniţie din cele două războaie mondiale. Cantitatea a fost asanată în ultimele şase luni, în urma a 32 de misiuni întreprinse de ISU Bucovina.

Grupa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a executat joi, 18 iunie, o misiune de transport şi distrugere controlată a muniţiei asanată de pe teritoriul judeţului Suceava, în fostul Poligon „Bogata” din comuna Baia.

Au fost transportate şi distruse prin explozie 6 bombe de aruncător şi aviaţie, 23 proiectile de artilerie, 14 grenade de mână defensive şi ofensive, 320 focoase artilerie, 3.667 cartuşe infanterie şi 8.740 alte elemente pirotehnice.

Cele 12.770 de elemente de muniţie, provenind din cele două războaie mondiale, au fost asanate în ultimele şase luni, în urma executării a 32 de misiuni.

S-au folosit 16 kilograme de trotil şi 6 capse detonante electrice.

Misiunea complexă şi riscantă s-a desfăşurat între orele 9.00-15.00.

Pompierii îi sfătuiesc pe suceveni să sune la 112 în cazul în care găsesc sau au cunoştinţă despre existenţa vreunui obiect de muniţie în zona în care locuiesc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite