Suceava: Atenționare pentru cod galben de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperatura aerului va fi în medie de peste 35 grade Celsius, iar cetățenii cu probleme de inimă sunt primii vizați de acest avertisment.

În urma atenţionării meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în intervalul 23 iulie, ora 14.00 – 25 iulie, ora 18.00 pompierii suceveni au lansat o atenționare cod galben pentru caniculă.

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Bucovina” recomandă consumul a trei litri de lichide pe zi, consumul de fructe şi legume din abundenţă, precum şi a altor alimente cu valoare calorică scăzută.

Mai mult, specialiştii recomandă evitarea contactului direct al pielii cu radiaţiile solare, cât şi evitarea consumului de alcool.

Dacă nu se pot evita deplasările în intervalul orar menţionat mai sus, luaţi măsuri de protecţie mergând pe la umbră, cu capul acoperit şi îmbrăcăminte adecvată, de culoare deschisă.

Persoanele cele mai afectate de temperaturile ridicate sunt copiii şi vârstnicii, precum şi cele cu afecţiuni cardio-vasculare.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite