Atenţie, suceveni! Cad copaci peste maşinile dintre blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din cartierul Zamca s-a ales cu maşina avariată, după ce un copac încărcat de zăpadă s-a prăbuşit. Proprietarul a avertizat în zadar asupra pericolului la 112.

Ninsorile abundente căzute în ultimele zile au dat peste cap viaţa de zi cu zi a sucevenilor. În loc să treacă rapid la curăţarea zonelor celor mai afectate de zăpadă, edilii şi celelalte instituţii însărcinate cu acţiuni pe timp de iarnă preferă să-şi paseze responsabilităţile. Câţiva suceveni au simţit chiar pe buzunarul propriu, în weekend-ul care s-a încheiat, ce înseamnă debandada administrativă. Astfel, doi arbori ornamentali au căzut peste autoturismele lor, parcate în faţa blocului, pe spaţiul public.


Copaci toaletaţi superficial de către municipalitate


Cel mai serios incident a avut loc sâmbătă seara, pe strada Narciselor, din cartierul Zamca. În ciuda avertizărilor repetate ale locatarilor din zonă, care au sesizat la 112 că cel puţin un arbore este la un pas să se prăbuşească sub greutatea omătului, nimeni nu a apărut în timp util pentru a lua măsuri.
„Am sunat la ora 21.00 la 112 să le spun că va cădea un copac în parcarea din faţa blocului şi, timp de o oră, nu a venit nimeni. Centralista de acolo a spus că i-a anunţat pe cei de la primărie“, a declarat Florin Molner, proprietarul unei maşini din parcarea respectivă.


Din fericire pentru el copacul încărcat de zăpadă nu a căzut peste maşina sa. Nu la fel de norocos a fost şi vecinul său, Bogdan Morariu, care consideră municipalitatea direct responsabilă. „Au fost aici şi au toaletat copacii, dar pe acesta l-au ignorat, deşi se vedea clar că stă să cadă şi fără zăpadă pe el. Acum cine îmi va plăti reparaţiile maşinii? Cei de la ISU sau cei de la Poliţie?“, a răbufnit proprietarul autoturismului avariat.

„Sâmbătă şi duminică au căzut doi copaci în municipiul Suceava din cauza greutăţii zăpezii. Pompierii au intervenit pentru a degaja drumurile. Arborii au închis două căi de acces în cartierele Zamca şi George Enescu“, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Conform datelor funizate de către responsabilii primăriei în situaţii de urgenţă, în weekend-ul precedent au mai fost patru arbori care ameninţau să cadă pe carosabil sau în parcările blocurilor din cauza greutăţii zăpezii. Deşi avertizaţi, angajaţii nu prea au reuşit să îndepărteze pericolul la timp. 


Muncitorii Primăriei n-au putut să ajungă la timp


„Eu am anunţat echipa de muncitori, formată din şef şi doi angajaţi, să intervină în Zamca, dar unul locuia în Moara, altul în Burdujeni. A fost nevoie ca şeful să meargă cu maşina personală să îi ia pentru a interveni şi astfel, au început lucrul la ora 24.00“, a declarat Vasile Iftimie, locţiitor responsabil pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei Suceava.


Acesta susţine că reprezentanţii ISU trebuie să intervină în astfel de situaţii şi că ei vin doar atunci când e vorba despre evenimente „mai de amploare“. În plus, conform reprezentanţilor Primăriei, asociaţiile de proprietari sunt direct responsabile de ţurţuri şi de zăpada de pe acoperişurile blocurilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite