Suceava: Astăzi elevii stau acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Astăzi elevii stau acasă
Suceava: Astăzi elevii stau acasă

Greva din învăţământ a afectat doar şcolile şi grădiniţele din judeţul Suceava.

Astăzi, de Ziua Educatorului, dascălii din întreaga ţară au ales să facă o zi de grevă generală în şcoli.

Elevii nu au mai venit astăzi, 5 octombrie, la ore deoarece au fost anunţaţi de către profesori, învăţători şi educatori să nu bată degeaba drumul până şcoală.

Singurii care îşi ţin orele sunt profesorii universitari care au anunţat că nu fac decât un apel la Ministereul Educaţiei.
În grevă generală sunt astăzi peste zece mii de angajaţi din învăţământul sucevean care nu sunt de acord cu noile reglementări.

Ei riscă să-şi piardă 11 îndemnizaţii şi sporuri, venituri care le măresc considerabil salariul de bază. De asemenea, nici grilele din legea salarizării unitare nu sunt acceptate de către dascăli, deoarece mulţi riscă să rămână cu salarile mai mici decât le au în prezent.

Disponibilizarea este o altă problemă cu care se confruntă aceştia, mulţi vor râmăne fără loc de muncă iar cei rămaşi în sistem vor munci suplimentar pentru aceiaşi bani.

 “De ce să iau un salariu de mizerie, să muncesc pentru doi şi să-şi bată joc Ministerul de noi? Nu mai vrem salarii majorate cu 50%, s-a dus visul şi promisiunile electorale, înţelegem că au fost minciuni, dar să ne ia şi din salariul pe care îl avem? Mi se pare o nesimţire crasă, ei din salariile lor nu-şi taie, tot de la noi, săracii, îşi trag turta” mărturiseşte Viorica. M., profesoară de matematică.

Dacă sunt elevi care vin astăzi la şcolile din judeţ, aceştia ori vor fi supravegheaţi, ori trimişi acasă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite