Aşii aerului din România şi-au dat întâlnire la Suceava. Demonstraţii spectaculoase de măiestrie în zbor FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acrobaţii aeriene
Acrobaţii aeriene

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a Aeroportului "Ştefan cel Mare" din Suceava, are loc astăzi, 4 august, şi mâine, 5 august, un miting aviatic la care participă cei mai buni piloţi-acrobaţi din ţară.

O parte dintre piloţii care vor urca în avioanele venite la Suceava pentru cel mai important miting aerian din ultimii ani au efectuat vineri la amiază câteva exerciţii demonstrative.

Acrobaţii aeriene

La manşa unuia dintre cele 30 de avioane de acrobaţii care va decola şi mâine de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare" din Suceava a urcat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Acesta a impresionat asistenţa prezentă la Aeroport cu lupinguri, rotiri aeriene, zboruri razante pe lângă turnul de control al Aerodromului din Salcea, dar şi urcări perpendiculare către înaltul cerului.

Şi a fost doar o mică parte din ceea ce spectatorii care sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică la mitingul aviatic vor putea vedea pe viu.

La manifestarea care este organizată cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Aeroportului din Salcea sunt aşteptaţi să participe peste 50 de piloţi, printre care şi cvintuplul campion mondial la acrobaţii, lituanianul Jurgis Kairys.

Spectacolele aeriene sunt programate sâmbătă şi duminică, începând cu orele 10.00, iar una dintre surprizele oferite de organizatori este un balon cu aer cald, în nacela căruia vor putea urca cei mai norocoşi dintre spectatori.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite